VIDEO Udari bure od 187 na sat zatvorili Krčki most, zatvorena i autocesta Draga – Šmrika

Bura je dignula nekoliko krovova, srušila stabla i strujne stupove

Bura je zavladala Hrvatskim primorjem. Bura je najmoćnija na Krčkom mostu, gdje su zabilježeni udari od 187 kilometara na sat. U Prizni je bura zapuhala 173 na sat, u Bakarcu i Povilama 162 na sat. U Crikvenici “tek” 120 na sat. U Senju 108 kilometara na sat. Za sav promet donedavno je bio zatvorena Krčki most, a autocesta Draga – Šmrika te dionica Jadranske magistrale Senj – Sveta Marija Magdalena još uvijek su zatvoreni za promet.

Bura je dignula jedan krov u Novom Vinodolskom i Vinodolu. U Crikvenici i Vinodolu je bura rušila grane i manja stabla. Novljanski vatrogasci intervenirali su na domu. U Vinodolu su vatrogasci uklonili stup od struje koji je zatvorio ulaz u kuću. Na Hreljinu vatrogasci nisu imali intervencije. Bura je silinu pokazala na autocesti koji je ipak izloženija buri od samog Hreljina.

JVP Crikvenica od jutros je imala 11 intervencija u Crikvenici, Dramlju i Jadranovu. Uklonjeno je pet stabala s prometnica, u pet slučajeva interveniralo se zbog djelomično načetih krovište ili prozora, a jednom zbog dimnjaka. Bura je očito poštedjela Selce jer niti jedan poziv na intervenciju nije stigao iz Selca.