Vijenci za antifašiste na Lukovu i poziv na brisanje podjela

Među delegacijama koje su se poklonile antifašistima bili su i predstavnici Grada Crikvenice i prijateljske češke Orlove. Gradonačelnik Bakra Klarić pozvao da se izbrišu podjele u Hrvatskoj

LUKOVO Dan antifašističke borbe tradicionalno se slavi na Lukovu, gdje se okupe delegacije iz Hrvatskog primorja. Među delegacijama koje su se poklonile antifašistima bili su i predstavnici Grada Crikvenice. Ove godine priključili su im se prijatelji iz češke Orlove, grada prijatelja Crikvenice.
Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić pozvao je na Lukovu da se pokloni žrtvama, izbrišu podjele na fašiste i antifašiste, ustaše i partizane, komuniste, antikomuniste….
“Jedan smo narod i jedna duša sa svim našim državljanima. Imamo hrvatsku državu, slobodnu i neovisnu,… Vratimo našim mladima vjeru i nadu u bolju budućnost, samo tako ćemo ih zadržati tu u ovoj ljepoti. To je moja poruka danas na Tuhobiću, u nju čvrsto vjerujem”, poručio je Klarić.
U povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti Republike Hrvatske, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković, predsjednik gradskog vijeća Neven Pavelić, predsjednica UABA Zdenka Vukelić i predstavnici udruga iz Domovinskog rata Marinko Buljat i Ivan Polić položili su cvijeće i zapalili svijeće te minutom šutnje odali počast svim poginulim borcima NOB-a i braniteljima iz Domovinskog rata.

U ime crikveničkog SDP-a antifašistima se na Lukovu poklonio predsjednik gradske organizacije Mario Kružić koji je podsjetio na nebrigu i neodržavanje spomenika antifašizmu te  pozvao gradsku vlast u Crikvenici da počne voditi brigu i održavati antifašističke spomenike.

error: Content is protected !!