Općinska vlast uvodi potpunu transparentnost proračuna

Sljedeće godine uvest će se aplikacije putem koje će stanovnici imati potpuni uvid u trošenje proračunskih sredstava

BRIBIR Na posljednjem kolegiju općinskog načelnika, Jedinstveni upravni odjel – Odsjek za proračun, financije i društvene djelatnosti dobio je nalog da utvrdi mogućnosti i provede aktivnosti za osiguravanje potpune transparentnosti i vidljivosti proračuna Vinodolske općine. U tijeku su pripremne aktivnosti za uvođenje aplikacije putem koje će stanovnici Vinodolske općine imati potpuni uvid u trošenje proračunskih sredstava. Aktiviranje sustava je planirano u prvoj polovici 2022. godine.

Vinodolska općina je lani ocijenjena visokom ocjenom 4/5 za transparentnost proračuna od strane Instituta za javne financije. Odmah po primitku ocjene vrlo dobar, izvršena je nadopuna nedostatka (nedostajao je Proračunski vodič za građane za 2021. godinu) te je tako objavljen Proračun u malom – vodič za građane. Vinodolska općina kontinuirano će raditi na dostupnosti i vidljivosti svojeg proračuna kako bi proračun bio što pregledniji i razumljiviji svakom stanovniku Vinodola, ali i kako bi se i sami stanovnici mogli uključiti u planiranje proračuna vlastitim savjetima i prijedlozima.

Transparentnost trošenja proračunskih sredstava te jasna i vidljiva prezentacija općinskih prihoda i rashoda, jedan su od ciljeva mandata općinskog načelnika Daniela Grbića i vladajuće garniture.

error: Content is protected !!