Vinogradi Pavlomira obrani “u 5 do 12” pred kišu

U našem slučaju zbilja vrijedi uzrečica. Nakon završene berbe odlučili smo počastiti čobancem sve koji su sudjelovali u berbi. Čobanac se nije ni završio, a počela je padati kiša, kaže Palinkaš

NOVI VINODOLSKI Vinogradi Pavlomira obrani su “u 5 do 12”, prije kiša i hladnoće koje su u nekoliko dana zamijenile ljetne vrućine usred rujna.
“U našem slučaju zbilja vrijedi uzrečica “u 5 do 12″. Nakon završene berbe odlučili smo počastiti čobancem sve koji su sudjelovali u berbi. Čobanac se nije ni završio, a počela je padati kiša koja nije stala danima. Sama berba je bila malo otežana zbog velikih vrućina, no kvaliteta grožđa je izuzetna”, objašnjava prvi čovjek Vinarije Pavlomir Miroslav Palinkaš.

Ove godine zbog korona krize koja je ostavila mnoge bez posla nije bilo problema naći radnu snagu. U berbi je sudjelovalo 30 radnika. Imali su “pomoć” u divljim svinjama koje su obrale 20 posto vinograda.
“Na 2-3 hektara divlje svinje uništile su 70 posto grožđa. Tek kad počneš brati, vidiš koliko fali grožđa. Nema nam druge nego iskoristiti zimu za ograđivanje vinograda kako i sljedeće godine ne bi imali problema sa divljim svinjama. Nećemo izdržati još jednu godinu da noćima tjeramo divlje svinje iz vinograda quadovima i traktorima”, kaže Palinkaš.

error: Content is protected !!