Više nema prepreka: u svibnju će dvorac Frankopan biti potpuno obnovljen

Gradonačelnik Kraljevice Čandrlić ističe da presuda Visokog upravnog suda potvrđuje da je gradska administracija radila profesionalno te da je obnovu atrija zaista povjerila firmi s najpovoljnijom ponudom

KRALJEVICA Uređenje atrija dvorca Frankopan se dodatno intenzivira, čemu svakako u prilog ide i presuda Visokog upravnog suda koju je Grad Kraljevica zaprimio u petak.

Gradonačelnik  Čandrlić

– Put ka uređenju dvorca Frankopan sada je širom otvoren, a cilj je jasno osvjetljen i vidljiv prostim okom. Presuda VUS-a koju smo zaprimili u petak iznimno je važna i predstavlja snažan korak prema cilju, odnosno realizaciji cijelog projekta. Sada je posve sigurno, jasno i sjajno znati kako će atrij biti do proljeća potpuno uređen i kako će postati impresivni centar, srce cijele rute “Putovima Frankopana”. Kada se sjetim da prije samo dvije i pol godine komponente atrija nije bilo u nikakvim planovima, i pogledam gdje smo danas, ne mogu skrivati zadovoljstvo učinjenim. Vjerovao sam da možemo ubaciti i uređenje atrija u zahuktali vlak projekta i nisam htio odustati. Zato će novi, impozantni atrij biti najbolji poklon za naš trud i angažman, najbolji poklon za građane i Grad Kraljevicu, kaže gradonačelnik grada Kraljevice Dalibor Čandrlić

Presuda Visokog upravnog suda u Zagrebu nadovezala se na rješenje državne komisije i dala za pravo odluci Grada Kraljevice o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude za izvođenje radova na uređenju atrija dvorca odnosno potvrdila je da je gradska administracija u postupku javne nabave profesionalno obavila posao te firma “Citadela” d.o.o. Hreljin može nesmetano nastaviti posao.
– Apliciranje projekta na EU, idejno rješenje, konzervatorski elaborat, glavni projekt, izvedbeni projekt, javna nabava, žalbe, Državna komisija za javnu nabavu, Visoki upravni sud, sve je to sada iza nas.
Kada dođu izvođači i bageri, posao u svojoj glavi polako arhiviram. Dug je put iza nas, no sasvim kratak do potpune realizacije projekta u svibnju, kada očekujemo završetak radova na okolišu dvorca u vrijednosti od 10,5 milijuna kuna i završetak uređenja atrija dvorca u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, odnosno završetak cijelog Projekta “Putovima Frankopana, istaknuo je gradonačelnik Kraljevice.

error: Content is protected !!