Vjenceslav Novak poveo na Senjske književne šetnje

U Gradskoj knjižnici održana je promocija knjižice “Senjske književne šetnje – Vjenceslav Novak”

SENJ Promocija knjižice “Senjske književne šetnje-Vjenceslav Novak” održana je u Gradskoj knjižnici Senj. “Senjske književne šetnje” imaju za cilj čitatelja prošetati kroz život i djelo Vjenceslava Novaka na zanimljiv i kreativan način. Zanimljiva i kreativna bila je i polusatna promocija ovoga izdanja koju su organizirali OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Senj i Gradska knjižnica Senj.
“Novakova veličina najbolje se ogleda u njegovom svevremenskom, univerzalnom razumijevanju i poimanju svijeta i društvenih odnosa, a ono što je čitljivo i rado čitano sada kao i prije 100 godina, čitat će se zauvijek. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige te u godini u kojoj slavimo 160. godišnjicu rođenja senjskog književnog velikana Vjenceslava Novaka imamo zadovoljstvo predstaviti djelo o Novaku na kojem su vrijedno radili učenici i nastavnici senjske osnovne škole, rekla je uvodno ravnateljica senjske knjižnice Ana Prpić Rogić čestitajući glavnoj urednici Senjskih književnih šetnji posvećenih Novaku prof. Ani Nekić i svima koji su radili na izdanju na sjajno obavljenom poslu.

 

 

 

 

 

Učenici su čitali, recitirali, glumili i svirali i na taj način podsjetili publiku na veličinu i važnost lika i djela velikog senjskog i hrvatskog književnika. Program promocije osmislili su i realizirali prof. Ana Lukin, prof. Tamara Farkaš i prof. Domagoj Biondić i njihovi učenici-članovi dramske skupine: Jana Biondić, Ana
Tomljanović, Ana Rončević, Marija Šolić, Lucija Tićak, Aldo Nađ, Petra Katalinić i Nikol Škunca te gitaristice senjske Osnovne glazbene škole Vjenceslava Novaka Marijana Prpić te Eva Marija Žarković. Ravnateljica senjske knjižnice zahvalila je svim sudionicima i realizatorima programa te osnovnoj školi u Senju na uvijek dobroj suradnji.
Danas, s početkom u deset sati Gradska knjižnica Senj organizira Druženje s Ivanom Brlić Mažuranić, edukativni sat posvećen životu i radu poznate
hrvatske dječje spisateljice. U knjižnici će gostovati profesionalna pripovjedačica Sabina Gvozdić iz Ogulina.

error: Content is protected !!