Vjerni Crikvenici i Blažičevićima 40 godina

Obitelj Offenwanger iz mjesta Jettinger nedaleko Ulma zaljubljena je u Crikvenicu. Znam se posramiti koliko znaju više od mene o mom kraju, kaže Jadranka Blažičević

Crikvenica – Obitelj Offenwanger iz mjesta Jettinger nedaleko Ulma već je 40 godina vjerna Crikvenici. Puna četiri desetljeća Offenwangeri su vjerni obitelji Blažičević, Jadranki i njenom bratu Adalbertu i odsjedaju u njihovim apartmanima u Ulici Ante Starčevića.

Alois i Maria-Luise Offenwanger prvi su došli u Crikvenicu i prenijeli ljubav na djecu i unuke.

“Toliko znaju više od mene o okolici Crikvenice da se znam posramiti. Idu u Breze, Krmpote. Sve znaju. I ljude i kraj. Zaljubljeni su u Crikvenicu. Ostaju deset do 12 dana. U travnju su autobusom prošli cijelu Hrvatsku”, priča Jadranka Blažičević.

Omiljeno kupalište je ispod hotela Miramara, no unuci sada imaju glavnu riječ kad se odlučuje o kupanju pa se obitelj preselila na glavnu plažu, ispod Esplanade.

Alois primjećuje da se posljednjih godina puno toga u Crikvenici promijenilo nabolje. Sviđa mu se živost, ali istovremeno se može uživati u miru. Vole ranojutarnje šetnje do Selca i Kačjaka. S Crikvenicom Alois živi svaki dan i kad je u Njemačkoj. Ne ide se na spavanje dok se ne pogleda live kamera s Trga Stjepana Radića. Za vrijeme rata su također dolazili u Crikvenicu i u Njemačkoj uvjeravali prijatelje da ne treba zaobilaziti Hrvatsku.

Sljedeće godine Maria-Luise slavi 70. rođendan i Blažičevići su pozvani na proslavu u Njemačku.

Direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić darovala je vjernim gostima sliku Crikvenice Miroslava Cimera.

error: Content is protected !!