Vratila se županijska vaterpolo liga U-12: Crikvenica – Opatija LRH 7:8

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, ponovno se igra liga koja je okupila osam klubova

CRIKVENICA Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, vratila se liga Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije. Iznimno nam je drago da možemo sudjelovati u ovom prvenstvu. Zahvaljujući ovakvoj ligi mladi igrači mogu steći potrebno iskustvo što će im biti od neprocjenjive važnosti u daljnjem vaterpolskom razvoju, ističu u VK Crikvenica.

Pravo nastupa u navedenom natjecanju imaju svi klubovi učlanjeni u Savez i ostali klubovi koji se prijave. Nastupaju igrači do 12 godina (igrači rođeni 2011. i mlađi) te najviše trojica igrača rođenih 2010. godine po utakmici. Ukoliko se dvije ekipe dogovore, u njihovom međusobnom susretu mogu nastupiti i igrači koji su stariji od onih definiranih u propozicijama. Nastup je prijavilo osam ekipa: Primorje EB I, Opatija, Crikvenica, Palada, Lošinj, Pallanuoto Trieste, Delfin i Primorje II.

Mali Crikveničani su odigrali prvu utakmicu na prvenstvu, poraženi su od Opatije LRH 7:8. Bila je to odlična, napeta utakmica u kojoj su Crikveničani imali vodstvo od dva gola razlike u posljednjoj četvrtini. U posljednje dvije minute Opatijci su napravili seriju od tri gola razlike i pobjeda je iscurila iz ruku Crikveničana. Sljedeću subotu Crikvenica igra novo kolo, a protivnika će tek doznati.