Za mjesec dana vrtić u Bribiru čeka djecu

Vrtić će imati svoj ulaz s južne strane, a u općinsku zgradu ulazit će se kroz sjeverni ulaz

BRIBIR Za mjesec, najviše mjesec i pol, djeca u Bribiru moći će u svoj novi vrtić u općinskoj zgradi. Naravno, pod uvjetom da dotad kažemo zbogom korona virusu. Uređenje vrtića pri samom je kraju. Građevinski dio radova gotov je do 1. svibnja. Sobe su praktično uređene, predstoji tek nešto sitno elektroinstalacijskih radova i može početi postavljanje namještaja. Još treba urediti sanitarije i završiti popločenje ulaza u zgradu. Vrtić će imati svoj ulaz s južne strane, a u općinsku zgradu ulazit će se kroz sjeverni ulaz. Uređenje vrtića je projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna.

Paralelno se uređuje i igralište za vrtić koje se smjestilo sa sjeverne strane zidina, pored Frankopanskog dječjeg igrališta. Logično je zapitati se čemu dva dječja igrališta? Jedno uz drugo. Propisi nalažu da vrtić ima svoje, ograđeno igralište. Uz sjevernu stranu zidina preostaje urediti šetnicu koja će voditi oko zidina. Tako će u pola godine prostor uz sjeverne bedeme, koji je bio potpuno neiskorišten, postati novi zeleni centar Bribira, rezerviran za dječju igru, zabavu i opuštanje.

Vrtić su obišli zamjenik načelnika Vinodolske općine Daniel Grbić i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Šimić.

Vrtić u Triblju

Skoro bi trebala krenuti gradnja novog vrtića u Triblju. Odabran je izvođač, Jedinstvo Krapina. S obzirom na aktualnu situaciju, vezanu uz epidemiju, treba pričekati zeleno svjetlo Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Ako ne bude komplikacija, gradnja vrtića mogla bi startati već u svibnju. Prvi korak je rušenje stare ambulante. Na toj lokaciji bi već do kraja godine mogao niknuti novi vrtić zahvaljujući brzini modularne gradnje. Radi se o projektu vrijednom 7,4 milijuna kuna.

 

Buduća lokacija tribaljskog vrtića