Za tjedan dana gotovi veći radovi u Parku Ivana Mažuranića

Na aktualnom satu gradskog vijeća iznijete su zamjerke koncesionaru zbog izgleda glavne gradske plaže Lišanj

NOVI VINODOLSKI Na prvoj “pravoj” sjednici gradskog vijeća Novog Vinodolskog točke dnevnog reda bile su čista formalnost. Zanimljiv je bio tek aktualni sat.
Saša Đujić (SDP) je imao pitanje za direktora TZ Grada Novog Vinodolskog Vladimira Butkovića, no kako direktora Butkovića nije bilo na sjednici, pitanje je preusmjerio na gradonačelnika Novog Vinodolskog Tomislava Cvitkovića kao predsjednika TZ. Uz opasku da mu je jasno da je gradonačelnik tek preuzeo dužnost predsjednika TZ i da tek ulazi u problematiku. Đujića je zanimalo da li se zna kakvo je stanje turizma Novog Vinodolskog, vezano uz korona krizu, kakvi su podaci za lanjsku kriznu godinu, da li je korona kriza smanjila broj iznajmljivača, koliko ugostiteljskih objekata radi, zašto se još uvijek izvode radovi u Parku Ivana Mažuranića?

Gradonačelnik Cvitković je odgovorio da u Gradu nemaju informacije što je s Resortom koji je najavljivao otvaranje 15. lipnja, no nije se otvorio. Zamjerak Resortu je neuređen okoliš. Cvitković je informirao vijećnike da su imali sastanak s koncesionarom glavne gradske plaže ispod hotela Lišanj, a to su upravo Hoteli Lišanj, zbog stanja na plaži koje nije zadovoljavajuće. Upozorili smo ih na odvoz otpada, prenijeli brojne primjedbe kupača, recimo na neuređene rukohvate. Obećali su da će urediti plažu koju imaju pod koncesijom, prenio je Cvitković.

Što se tiče radova u Parka, istina je, radovi su u tijeku, nema tu skrivanja, odgovorio je gradonačelnik Cvitković objašnjavajući da je vrijeme uzela procedura odabira izvođača. Što se tiče dinamike, izvođači ne kasne značajno. Grad nije u situaciji da prekine radove jer prijeti penalizacija ako se projekt ne izvede na vrijeme. Svjesni smo da ljudi ne žele vidjeti bagere, ali molimo za još malo strpljenja, za tjedan dana bi veći radovi trebali završiti. Potom bi ogradili prostor u kojem bi pustili radnike da rade u razumno vrijeme jer neće stvarati buku koja bi smetala kupačima i turistima, objasnio je Cvitković dodajući da će se sljedeći tjedan plaža od Parka prema Loparu dohraniti oblutcima.

Vijećnika Mihaela Jovanovića (SDP) je zanimalo što je s najavljenim preseljenjem romskih obitelji s Krase. Gradonačelnik Cvitković je objasnio da se odluka suda obustavila zbog epidemioloških mjera, da su sada mjere opustile te da je Grad Novi Vinodolski dao zahtjev prema sudu da se odredi novi datum.

SDP formirao klub vijećnika

SDP-ovi vijećnici formirali su klub vijećnika SDP-a u gradskom vijeću Novog Vinodolskog. Članovi kluba su Mihael Jovanović, Saša Đujić, Renata Volkmer Starešina i Željka Beg Šargač. Predsjednik kluba je Đujić, a potpredsjednica Volkmer Starešina

error: Content is protected !!