Za Veliku Gospu putevi vode u svetište u Krasno

Autobus iz Senja za Krasno polazi s autobusne postaje u 7,30 sati

SENJ Blagdan Velike Gospe bit će i ove godine proslavljen u marijanskom Svetištu Majke Božje od Krasna. Brojni hodočasnici iz Like i Primorja, od kojih mnogi pješačeći, kao zavjet Gospi, uputit će se u krasnarsko svetište. Proslava blagdana započet će u petak u 18 sati pokorničkim bogoslužjem i ispovjedi. U 19 sati uslijedit će Križni put, u 20 sati misa bdijenja, a u 21,30 euharistijsko klanjanje.

Na sam blagdan Velike Gospe u subotu, 15. kolovoza, u 8 sati služit će se sveta misa, a hodočasnici će se moći ispovjediti. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodit će Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, a nakon mise, u 14 sati, uslijedit će blagoslov nadbožnih predmeta. Po tradiciji, popodnevnu misu u 16 sati predvodit će ovogodišnji mladomisnik Gospićko- senjske biskupije Bruno Lovaković.

Autobus za Krasno na Veliku Gospu krenut će s autobusne postaje u Senju u 7,30 sati, a karte će se nabavljati u autobusu. U nedjelju je kalendarski blagdan sv. Roka te će večernja misa u 19 sati biti slavljena na Artu, poručuju iz senjske župe.

error: Content is protected !!