Žarko Ježić krv dao 100 puta: darivat ću dok god bude zdravlja

Pozivam ljude da se uključe u darivanje krvi. To je najplemenitije što možemo učiniti za drugoga, apelira Ježić

SENJ Činjenica kako krv nije moguće proizvesti na umjetan način i kako je njen jedini izvor čovjek, dovoljno govori o važnosti i dobrobiti dobrovoljnih darivatelja krvi. Senjani se vrlo rado odazivaju na akcije koje Gradsko društvo Crvenog križa Senj organizira četiri puta godišnje, na čemu su im iz društva iznimno zahvalni.

Među brojnim ovogodišnjim jubilarcima je i Žarko Ježić koji je dragocjenu tekućinu nesebično dao 100 puta. Od strane senjskog Crvenog križa nagrađen je zlatnom medaljom. Senjanin Ježić krv daje od 1982. godine, a u darivanju ga vodi činjenica da će njegova krv nekome spasiti život.
– U darivanju krvi vode me humanost, plemenitost i činjenica da će moja krv nekome spasiti život ili će nekome pomoći da ozdravi, a to je lijep osjećaj. Tim više što zamjene za krv nema, ona se ne može dobiti niti iz jednog drugog izvora osim darivanjem, mi darivatelji smo jedini izvor tog lijeka, istaknuo je Ježić i pozvao stanovnike Senja na uključivanje u dobrovoljno darivanje.

– Pozivam ljude da se uključe u darivanje krvi. To je najplemenitije što možemo učiniti za drugoga. Ja ću krv darivati dok me god zdravlje bude služilo, rekao je darivatelj Ježić dodajući kako je ponosan na medalju, ali i da je ipak najbitnije dati svoju krv za one kojima je potrebna.

FOTO Zoran Pika Hapčo