Zavod za zapošljavanje nudi 14 radnih mjesta u Senju

U Senju je u siječnju bilo 251 nezaposlenih osoba

SENJ U Senju je u siječnju bilo 251 nezaposlenih osoba, a u toj brojci je 151 žena. Povećanje je to broja nezaposlenih u odnosu na prethodni mjesec od gotovo devet posto. No, u usporedbi sa siječnjem 2021. godine, kada je Senj bilježio 306 nezaposlenih osoba, ovogodišnja siječanjska brojka je niža za 55 nezaposlenih.

Gledajući razinu obrazovanja, bez škole i nezavršenom osnovnom školom bile su četiri nezaposlene osobe. Osnovnu školu završile su 52 osobe. Sa srednjom školom za zanimanja do tri godine i školom za KV i VKV radnike na kraju ovogodišnjeg siječnja bilo je 72 nezaposlenih, dok ih je najviše bilo među onima sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju od četiri i više godina – 79. Bilo je desetero nezaposlenih gimnazijalaca, 25 s višom školom, I stupnjem fakulteta i stručnog studija, a s fakultetom, akademijom, magisterijom i doktoratom devetero nezaposlenih osoba, pokazuje evidencija Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Gospić.

U Ispostavi Senj u siječnju su bile 32 novoprijavljene osobe za zaposlenje. Istovremeno, 14 je prijavljenih potreba za radnicima. Ukupno je 11 zaposlenih s evidencije Zavoda (radni odnos i ostale poslovne aktivnosti ), a brisana s
evidencije iz ostalih razloga jedna je nezaposlena osoba u siječnju 2022. godine. U senjskoj Ispostavi evidentirano je 20 nezaposlenih hrvatskih branitelja. Novčanu naknadu u siječnju je primilo 69 korisnika, a njen prosječan iznos bio je 2.844 kune.