Zbog velikog interesa i druga radionica Kako do 60 posto bespovratnih sredstava za energetsku obnovu kuća

Druga radionica održat će se u četvrtak u 17,30 sati. Obavezne prijave su otvorene do srijede do 12 sati

CRIKVENICA Zbog velikog interesa građana u Crikvenici će se održati dvije informativne radionice “Kako dobiti 60 posto bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća”. Besplatnu radionicu organizira Grad Crikvenica u suradnji s tvrtkom Delfin grupa. Prva radionica održava se u srijedu u 17,30 sati u dvorani Zora u Staroj školi. Druga radionica održat će se u četvrtak u 17,30 sati. Obavezne prijave su otvorene do srijede do 12 sati na mail: tena.pericic@crikvenica.hr. Prijave će se zaprimati do ispunjenja mjesta.

Cilj programa je nastaviti poticati primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede i povećati kvaliteta boravka u prostoru. Građanima se tako, neovisno o lokaciji, sa do 60 posto sredstava sufinancira povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije. Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće bespovratnih kuna.

Na poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju do 600 kvadrata ili do tri stambene jedinice te s više od 50 posto površine namijenjene stanovanju. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani čije kuće imaju energetski razred C ili niže.

Građani mogu donijeti dokumentaciju svog objekta te potražiti savjet na radionici vezano uz mjere, dokaz legalnosti objekta, vlasništvo.

error: Content is protected !!