Žilavi novljanski vinogradi: vino se u korona godini prodaje bolje no lani

Za vrijeme korona blokade smo dobili nove kupce koji su očito prepoznali kvalitetu i ostali nam vjerni i nakon što se stanje normaliziralo”, objašnjava prvi čovjek Vinarije Pavlomir Palinkaš

NOVI VINODOLSKI Počela je berba grožđa u Novom Vinodolskom. Simbolična berba na Korzu hrvatskih branitelja u Novom, gdje su isprepletene vinodolska žlahtina i mariborska trta te prava berba u vinogradima Pavlomira.
Ni simbolična berba nije za baciti. Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, direktor TZ Grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković, predsjednik Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola Željko Šostarić Fumić te prvi čovjek Vinarije Pavlomir Miroslav Palinkaš ubrali su 5 kilograma grožđa.

Gradonačelnik Palinkaš

Pavlomir je već ozbiljan posao. Nakon rekordne 2018. godine, lanjska godina je bila jako dobra po pitanju kvantitete i kvalitete. Bit će dobra i ova godina, najavljuje Palinkaš usprkos problemima koje vinogradima čine divlje svinje.

“Chardonnay smo obrali zajedno s divljim svinjama. Više su one pojele no što smo mi ubrali. Očuvali smo žlahtinu i cabernet sauvignon i kreće berba”, kaže Palinakaš čija vinarija proizvede oko 150 tisuća litara vina.

 

Na sreću ili žalost, ove godine nije bilo problem s radnom snagom za berbu. Lani smo molili ljude da dođu, a ove godine nam se javljalo puno ljudi koji su izgubili posao zbog korone. Na žalost, nismo sve mogli primiti – kaže Palinkaš.

Direktor TZ Butković

Predsjednik Ružice Vinodola Šostarić Fumić

 

 

 

 

 

 

Ove godine je vinarija ozbiljno zaprijetila epidemija koronavirusa, no dogodilo se nešto neočekivano.
“Činilo se da je turizam paraliziran, sve je stalo. Bili smo u strahu da nećemo prodati vino i pitali smo se gdje smjestiti vino od ovogodišnje berbe. Ipak se dogodila sezomna. Rekao bi, nevjerojatna sezona. U dva mjeseca smo prodavali vino bolje no lani, za vrijeme korona blokade smo dobili nove kupce koji su očito prepoznali kvalitetu i ostali nam vjerni i nakon što se stanje normaliziralo”, objašnjava Palinkaš.

Krenula berba u Pavlomiru

Palinkaš

error: Content is protected !!