ŽLU Crikvenica skupila pomoć za obitelji poginulih u potresu

Prikupljena financijska sredstva uplaćena su na račun obitelji šestero poginulih

CRIKVENICA Županijska lučka uprava Crikvenica organizirala je akciju prikupljanja novčanih priloga za pomoć obiteljima smrtno stradalih osoba od razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta. Akcija je pokrenuta na prijedlog Crikveničanke, bivše Petrinjke Željke Crnić.

O visini doniranog iznosa, ovisno o vlastitim mogućnostima, Crikveničani su odlučivali samostalno te se vodila evidencija svake donirane kune, čime je akcija je u potpunosti provedena transparentno, ističu u ŽLU Crikvenica. Prikupljeni iznos razmjerno je podijeljen na šest jednakih dijelova i veljače uplaćen na račune članova obitelji poginulih Franje i Maria Tomića, Darka Kozića, Mile Jurkovića, Laure Cvijić i Stanka Zeca. Potres je bio koban za sedmero osoba, no do žiro računa obitelji Dušana Bulata ŽLU Crikvenica nije mogla doći obzirom da nema obitelj na području Hrvatske.

Ravnatelj Mario Kružić

– Prilikom skupljanja kontakata radi uplate novčanih priloga imao sam prilike razgovarati s članovima obitelji smrtno stradalih osoba kojima sam izrazio sućut zbog gubitka onog navrijednijeg, svojih najmilijih. Uz gubitak voljelih osoba, izgubili su i svoje sugrađane, oštećeni su im domovi, a neki su ostali i bez krova nad glavom, što je posebice teško s obzirom da se nalazimo u zimskih mjesecima. Zahvalio bi se i svim našim sugrađanima i udrugama koje su se u ovim teškim vremenima odlučile novčanim prilozima pomoći obiteljima poginulih u razornom potresu, rekao je ravnatelj ŽLU Mario Kružić.

error: Content is protected !!