Zubčić danas sadi čempres u spomen žrtvama Ovčare

Napokon će crikvenički biciklist pedalirati po suncu. Na zadnjoj etapi, u suradnji s Društvom logoraša srpskih koncentracijskih logora, zasadit će čempres kod spomen doma na Ovčari

ĐURĐEVAC Nakon prospavane noći u Hotelu Picok u Đurđevcu biciklista Marija Zubčića i ekipu koja putuje Hrvatskom u sklopu projekta „Hrvatska – biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku Giant Hrvatska“, konačno je dočekalo jutro bez kiše i to je upravo ono što je Mario dan prije zaželio. Prvi puta nakon Zadra etapa je počela uz „ugodnu“ temperaturu na startu, čak deset 10 stupnjeva.

Iz Đurđevca se uz pratnju policije krenulo prema Virovitici te nakon kratkog zaustavljanja nastavilo za Daruvar gdje je slijedila pauza za ručak. Na dionici od Daruvara prema Požegi, Mariu se pridružio dugogodišnji prijatelj i kolega biciklist Milivoj Antić. Etapa je završila dolaskom u Slavonski brod, gdje je doček priredila u Tvrđavi Brod Turistička zajednica Slavonskog Broda.

Mario Zubčić je nakon odvožene 8. etape bio zadovoljniji i ugrijaniji.
“Osma etapa uspješno riješena. Đurđevac-Virovitica-Daruvar-Požega-Slavonski brod, točno 208 kilometara. Nažalost, ostao nam je samo još jedan dan. Danas maksimalno uživamo. U zadnjoj etapi ispratit će nas sunce kojeg smo posljednji put vidjeli u Zadru, rekao je Mario uz osmijeh na licu.

Posljednja etapa ovoga projekta voziti će se uz podršku Osječko – baranjske županije. Posvećena je Vukovaru i povezuje Baranju, preko Belišća, Osijeka, Đakova, Vinkovaca sa Vukovarom i najistočnijom točkom Hrvatske u Iloku. Ova je ruta posvećena Gradu Vukovaru do kojeg je Mario Zubčić 2010. godine vozio 22 sata spojivši Crikvenicu i Vukovar. Kako je tada, 2010. godine zasadio čempres kod spomen doma Ovčara, tako će i u sklopu ovoga projekta u suradnji s Društvom logoraša srpskih koncentracijskih logora biti zasađen čempres kod spomen doma.