Župan Komadina: Ulaganjima u luke, Kvarner postaje ozbiljna turistička destinacija

Proširenje luke vrijedno je 32 milijuna kuna. Radovi staju u lipnju zbog sezone, a nova luka bi trebala biti završena do sljedećeg ljeta

Crikvenica – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina obišao je gradilište crikveničke luke u pratnji ravnatelja Županijske lučke uprave Crikvenica Maria Kružića. Radovi na proširenju crikveničke luke vrijedni 32 milijuna kuna započeli su prije pola godine. Izgradnjom 130 metara dugog zapadnog lukobrana potpuno će se zaštiti luka, a zahvaljujući produženju male palade za 60 metara dobit će se i više vezova. Radovi će stati sredinom lipnja zbog turističke sezone, a nastavljaju se u rujnu. Plan je da nova crikvenička luka dočeka ljeto 2020. godine.

Župan Komadina podsjetio je na povijesni investicijski ciklus, u što spada i crikvenička investicija.

“Prošla, ova i iduća godina su godine najvećih investicijskih ulaganja u pomorsko dobro Primorsko-goranske županije, od kada postoje lučke uprave i uopće od kad se ulaže u pomorsko dobro, rekao bi još od Austro-Ugarske. Radi se o investicijskom ciklusu od oko 200 milijuna kuna, 100 milijuna je već završeno. Vidjet ćete uskoro da će i Crikvenica promijeniti svoju vizuru, kao što su se Njivice promijenile izgradnjom luke”, istaknuo je župan Komadina dodajući da su ulaganja u lučku infrastrukturu bitna za lokalno stanovništvo, ali i turističku ponudu Kvarnera koji se ulaganjima pretvara u ozbiljnu nautičku destinaciju.

Ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić zadovoljan je dinamikom radova.

“Trenutno se izvode radovi na podmorskom iskopu, na zamjeni materijala te na betoniranju lukobrana. Radovi zasad teku po planiranoj dinamici, imali smo određenih odstupanja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali i dalje je sve u planiranim rokovima”, zaključio je Kružić.