FOTO Turisti iz Francuske, Poljske, Indije otkrili Zlobin

Nakon dvije godine mogu reći da je odluka da krenem u turizam bila pogodak. Gostima se sviđa mir, čist zrak i ambijent. Zlobin je skoro na 800 metara, kad su najveće vrućine ovdje se lijepo diše. Gosti odu na kupanje i nakon cijelog dana na suncu, užitak je kad osjetiš svjež zrak, priča Valter koji drži Kuću za odmor Tomić

Zlobin – Prva asocijacija na turizam su more, sunce i apartman na samoj obali. No, takvih priča je na tisuće. Prava priča obično se krije negdje podalje od očiju i klišea po kojima se produciraju turistički plakati. Jednu takvu priča ima Zlobin, mjesto koje će se teško naći na turističkim kartama i prospektima velikih agencija. U samom centru mjesta, preko puta doma, krije se Kuća za odmor Tomić. Kod Valtera Tomića potražili smo odgovor kakva je bila sezona i je li se njegova vizija da turizam može živjeti i u Zlobinu pokazala točnom.

“Iznajmljujem drugu godinu i već sada mogu reći da je odluka da krenem u turizam bila pogodak. Kuća je moja obiteljska starina, malo po malo sam je obnovio i razmišljao sam zašto bi ostala prazna. Gostima se najviše sviđa mir, čist zrak i ambijent. Zlobin je skoro na 800 metara, kad su najveće vrućine ovdje se lijepo diše. Gosti odu na kupanje i nakon cijelog dana na suncu, užitak je kad osjetiš svjež zrak. U devet navečer nema više kratkih rukava na Zlobinu. I gostima je drago da je tako. Za sve one koji žele pobjeći od užurbanosti i uživati u prirodi naša kuća je idealna”, priča Tomić objašnjavajući da se u mjestu na međi primorja i planine iznajmljivanjem bavi još sedam-osam Zlobinjana.

Tomićevi gosti su stranci, ukoliko je riječ o boravku od više dana. Kuća Tomić je popularna vikend destinacija, a najčešće je unajmljuju društva koja nakon rođendana, momačke ili djevojačke ostaju spavati u kući koja nudi sedam ležajeva.

“Ovog ljeta sam imao Francuze, Indijce, Poljake… Oduševljeni su. Na odlasku mi kažu da su se baš odmorili. Jako vole roštiljati na terasi u vrtu okrenutom prema šumi. Po danu idu na more, najviše u Crikvenicu i Jadranovo. Pa u Jadranovu su za 15-20 minuta. Omiljeno odredište mojim gostima su i Fužine koje su u susjedstvu. Već imam upite za doček Nove godine. Sigurno je kombinacija dočeka u podne, a poslije fešte u kući”, priča Tomić.

error: Content is protected !!