Snijeg na Zlobinu i Alanu, bura divlja

Snijeg na Zlobinu i Alanu, bura divlja

FOTO: Dalibor Sirotić

U dva dana velik temperaturni pad. U Jadranovu s 24 na 5,5 stupnjeva,  u Senju s 23 na 4 stupnja, na Hreljinu s 20 na 3 stupnja

Bakar – Nakon ljetnih temperatura ožujak je donio još jednom mini nevrijeme. Snijeg je pao na Zlobinu i na Alanu, bura je zagospodarila Velebitskim kanalom i pričinjava poteškoće u prometu. No, ništa novo za prevrtljivi ožujak. Prisjetimo se da je u ožujku 2011. godine bura potopila brod „Elisabet” u crikveničkoj luci i rasparala maškarani šator koji se još postavljao na Petaku. Na prekjučerašnji dan snijeg je iznenadio Primorje. Jadranska magistrala je bila bijela.

Ipak, temperaturne razlike posljednjih dana su značajne. U nedjelju je u Triblju bilo 24 stupnja, a jutros se Tribalj probudio na sedam stupnjeva. Prije dva dana u Jadranovu je bilo 24, a jutros pet i pol stupnjeva. Ništa manja razlika u Grižanama, pad s 22 na četiri i pol stupnja. Niti u Senju. S prekjučerašnjih 23 na jutrošnja četiri stupnja. Uz buru. Kukuljanovo je palo s 21 na četiri stupnja u dva dana. Hreljin s 20 na tri stupnja.

error: Content is protected !!