FOTO Učenici posjetili prijatelje policajce

S djecom su policajci najviše razgovarali o raznim vrstama ovisnosti, s naglaskom na alkohol i drogu

Crikvenica – Učenici četvrtih razreda OŠ Vladimira Nazora Crikvenica posjetili su Policijsku postaju Crikvenica u sklopu programa „Zajedno više možemo” odnosno akcije “Mogu ako hoću”. U posjet će i škole Zvonka Cara i Ivana Mažuranića iz Novog. Riječ je o programu usmjerenom na prevenciju i zlouporabu opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja. Jedan od ciljeva je i približavanje policije i njenog rada učenicima te prihvaćanje policajca kao prijatelja. Posjet je organizirao Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske.

Do sada su se na području Crikvenice provodile prve tri komponente programa Zajedno više možemo: „Mogu ako hoću 1“, Sajam mogućnosti za učenike četvrtih razreda te „Prevencija i alternativa 1“ za učenike petih razreda.

Učenici četvrtih i šestih razreda posjetit će policijsku postaju, a policajci će u prijateljski posjet učenicima petih razreda. Djeca su se upoznala sa zadaćama policije. S djecom su njihovi prijatelji policajci najviše razgovarali o raznim vrstama ovisnosti, s naglaskom na alkohol i drogu. Dvojica učenika su najavila da će postati policajci. Mali gosti otkrili su neke tajne iz grada i obiteljskog doma i nasmijali domaćine. Zanimljivo im je bilo razgledavanje policijske opreme, vozila, sobe za prepoznavanje, prostorije za zadržavanje…