Bitka za Vukovar u Domu kulture

Tijekom projekcije filma korišteni su specijalni svjetlosni i zvučni efekti tako da se na trenutke gledatelj osjeća kao da se nalazi u opkoljenom Vukovaru

Novi Vinodolski – Glazbeno scenski spektakl Bitka za Vukovar prikazat će se sutra u Domu kulture u Novom Vinodolskom u 18 sati. Ulaz je besplatan. Film potpisuju branitelji Vukovara, Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina. Glazbeno scenski spektakl dočarava kako je izgledala obrana grada heroja i kako je stvarana Hrvatska početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Predstava je edukativnog karaktera, a tijekom projekcije filma korišteni su specijalni svjetlosni i zvučni efekti tako da se na trenutke gledatelj osjeća kao da se nalazi u opkoljenom Vukovaru.

Predstavit će se i dvije knjige autora: “ HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” Damira Markuša te “ Bitka za Vukovar” Damira Plavšića.

Nastupit će Mali folklor OŠ Ivana Mažuranića i Školski pjevački zbor Mažuranići. Organizator je Grad Novi Vinodolski, a suorganizatori UDVDR Novi Vinodolski, UHDDR Novi Vinodolski, HVIDR-a Novi Vinodolski i OŠ Ivana Mažuranića.

error: Content is protected !!