U Novom nema najtežih kaznenih djela, niti najtežih prometnih

Sigurnosno stanje je zadovoljavajuće. Više od pola kaznenih djela su krađe, istaknuto je u izvješću 2019. godine PP Crikvenica

NOVI VINODOLSKI Na gradskom vijeću Novog Vinodolskog načelnik Policijske postaje Crikvenica Dražen Zekić podnio je gradskim vijećnicima izvješće o sigurnosnom stanju za Grad Novi Vinodolski za 2019. godinu. Može se zaključiti da je sigurnosno stanje zadovoljavajuće, obzirom da nema najtežih kaznenih djela, niti prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Tijekom 2019. godine na području Grada Novog Vinodolskog evidentirano je 112 kaznenih djela. Prednjače krađe. Zabilježeno je ih 68. Krađa 41, teških krađa 22 te drskih krađa 5. Zabilježeno je 9 prijetnji, te 3 slučaja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Lani je počinjeno 25 prekršaja protiv javnog reda i mira. Svaki drugi slučaj odnosi se na tuču, svađu i viku, a u 4 slučaja policija intervenirala zbog držanja životinja bez nadzora.

Još je 186 prekršaja iz domene drugih zakonskih propisa. Najviše se sankcioniralo zbog nenošenja osobne iskaznice (120), zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga (18), nasilja u obitelji (12), nepoštivanja radnog vremena (12)…

Na području Novog Vinodolskog u 2019. godini zabilježeno je 87 prometnih nesreća. U prometnima je po 12 teže i lakše ozlijeđenih.

error: Content is protected !!