.

Vrijeme do Badnjaka ispunit će gastro priča koja će ponuditi dane gljiva, buče, slavonske kuhinje, primorske kuhinje i bakalara

NOVI VINODOLSKI Hrvatska tradicionalna kuhinja bogata je i raznolika, a naše kuharice pune su inspirativnih recepata koje u svakom godišnjem dobu koriste sezonske namirnice. Naslonjeni na tu tradicionalnu i sezonsku kuhinju, u Marini Novi, odnosno njenom restoranu Admiral od početka listopada pa sve do Badnjaka, izmjenjivat će se dvotjedna tematska ugostiteljska ponuda. Dani tradicionalne hrvatske kuhinje u Marini Novi otvoreni su 1. listopada sa Danima gljiva, a kraj tog tematskog razdoblja označavaju popularni Dani bakalara.

Tako od 1. do 15. listopada traju Dani gljiva te će svi zaljubljenici u gljive moći isprobati prvu jesensku ponudu, jela od gljiva. Na meniju će se naći odlična krem juha od šumskih gljiva i češnjaka, s čipsom od pršuta ili pak, savršeni okusom i izgledom, domaći zeleni njoki u umaku od vrganja i tartufa.

Sljedeća dva tjedna (16. listopada – 31. listopada) trajat će Dani buče, sa istim konceptom. Ljubitelji bundeva moći će kušati fantastična jela pripremljena na bazi ovog jesenskog ploda. Restoran Admiral sprema pečenu buču na lisnatoj salati, s feta sirom i pinjolima, krem juhu od buče s listićima od badema, rižoto od buče i vrganja s listićima Grana Padana i toplu savijaču od buče i sira. Priznajte – primamljivo zvuči!

Autohtonih hrvatskih jela ima mnogo, a sva su ukusnija kada se jedu u društvu i veseloj atmosferi. Zato restoran Admiral u Marini Novi, osim ugostiteljske ponude, priprema i popratni glazbeni program. Tako će Dane slavonske kuhinje, u periodu od 1. do 14. studenog pratiti lokalni tamburaši – Tamburaški sastav Novi, zadužen da zagrije atmosferu i razveseli svako društvo željno fine hrane i dobre zabave.

Od Slavonije pa sve do dubrovačkog zaleđa, teško je posebice izdvojiti neki autohtoni specijalitet iznad svih ostalih, ali u restoranu Admiral su sigurni da ovom prilikom nikako ne smijete propustiti Snašine zapečene palačinke.
Tematske gastro ponude obogaćuju i upotpunjuju ponudu restorana Admiral, prije svega sa ciljem motiviranja lokalnog stanovništva na posjet našem objektu i restoranu tijekom cijele godine. U Marini Novi nadaju se da će ih na to dodatno motivirati i Dani primorske kuhinje koji traju od 15. studenog do 5. prosinca. Npr. janjeći medaljoni u umaku od vina i smokava s nabujkom od blitve, čine se kao sjajna motivacija za posjet restoranu Admiral!

Sve ugostiteljske ponude pratit će glazbeni program, isprva samo subotama, a kad se uđe u prosinac i Dane Bakalara, glazbeni program ispunit će petke, subote i nedjelje. Tradicionalni Dani bakalara traju od 6. do 24. prosinca, kada će se u ponudu na buffet stolu naći više od 10 različitih jela od bakalara.

Gastro tematska priča gotovo da ne bi imala smisla bez vrhunskog vina. Stoga, na scenu stupa lokalna vinska kuća Pavlomir, čiju Žlahtinu Marina Novi i restoran Admiral ponosno svrstava u kućno vino. Gosti tematskih gastro dana imat će prilike isprobati vina tipična za podneblja svake pojedine gastro priče.

error: Content is protected !!