Dogovor Vinodolske općine i Udruženja obrtnika: svatko osigurava po jednu stipendiju za deficitarna zanimanja

U Vinodolskoj općini registrirano je 119 obrta, moglo se čuti na sastanku čelnika Općine i obrtnika

BRIBIR Vinodolska općina osigurat će jednu stipendiju, a Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine još jednu stipendiju za deficitarna zanimanja, dogovoreno je na sastanku općinskog načelnika Daniela Grbića i pročelnika jedinstvenog upravnog odjela Miljenka Šimića s predstavnicima Udruženja obrtnika grada Crikvenice i Vinodolske općine, predsjednikom Kristijanom Košćićem te tajnicom Udruženja Vedranom Tonković.
Sastanak je iznjedrio prijedlog da se uvede nagrada za obrtnika godine kojom bi se odalo priznanje obrtniku s posebnim, jedinstvenim ili najboljim godišnjim postignućem. Time se želi istaknuti važnost obrtništva, ali i potaknuti obrtnike na rast i napredak.

Predstavnici Udruženja istaknuli su kako je u Vinodolskoj općini registrirano 119 obrta. Registrirano je 48 uslužnih obrta, 12 cestovnih prijevoznika, 11 proizvodnih, 11 intelektualnih obrta, 9 ugostiteljskih obrta, 7 frizerskih, pedikerskih i kozmetičarskih obrta, 6 koncesionara, 5 knjigovodstvenih servisa, 3 iznajmljivačka, 3 trgovačka, 2 brodara te po 1 turistički vodič i djelatnost zdravstvene zaštite.

Na sastanku je predložena izrada pravilnika o građevinskim radovima za vrijeme turističke sezone u suradnji s Udruženjem, kako bi se umanjio negativan utjecaj na turističku sezonu.

error: Content is protected !!