4. HNL ZAPAD – Tri kluba iz Hrvatskog primorja u top 5

Borac, Nehaj i Vinodol brali bodove na jesen… 

Završio je jesenski dio 4. HNL Zapad. Od klubova iz Hrvatskog primorja najzadovoljniji jesenskom sezonom mogu biti nogometaši Borca iz Bakra koji su osvojili 28 bodova i treće mjesto, s tek bodom zaostatka za drugom Pazinkom. Svakako ne manjka zadovoljstva niti u redovima Nehaja i Vinodola koji su uhvatili četvrto i peto mjesto s  26 bodova. Naprijed drži sedmo mjesto s 22 boda. Podbacila je tek Crikvenica. Skromno 14. mjesto. Iza Crikveničana koji su osvojili 15 bodova su tek debelo zaostali fenjeraši Vihor (7 bodova) i Halubjan (2 boda).

Nehaj je od starta sezone dobro gurao. Posebno je bio čvrst kući, gdje je u 7 utakmica polučio 6 pobjeda, uz gol razliku 17:3. Skor bi bio još bolji da nisu izgubili od susjeda iz Novog Vinodolskog 0:1. Kad su gubili, Senjani su gubili s minimalnim rezultatom. S dva gola manjka s terena su otišli tek protiv neprikosnovenog lidera Grobničana (1:3). Najveće pobjede Senjani su postigli protiv Vihora (5:1) te protiv Naprijeda i Mladosti (4:0).

Četvrtoplasirani Borac je upisao tek 3 poraza, od čega su 2 od prvoplasiranog Grobničana i drugoplasirane Pazinke. Adut Bakrana je čvrsta obrana. Primili su tek 12 golova u 15 kola te se uz Pazinku mogu pohvaliti najčvršćom obranom lige. Od Grobničana su kući dobili 5 golova, što znači da su Bakrani u preostalih 14 utakmica dobili tek 7 golova odnosno tek gol na svakoj drugoj utakmici. Borac je u lanjskoj, premijernoj sezoni u 4. HNL Zapad, osvojio 10. mjesto. Aktualno mjesto na ljestvici sve govori o napretku kluba.  I još jedan podatak za pohvalu. Bakrani su jesenas osvojili dvostruko više bodova no prošle jeseni.

Petoplasirani Vinodol može biti ponosan na jesenski dio. Posebice jer okosnicu ekipe u velikoj mjeri čine domaći igrači. Koliko je Vinodol napredovao jasno je ako se usporede plasmani iz proteklih sezona. Lani su završili ligu na 8., a preklani na 10. mjestu. Novljani su podjednako dobro igrali na Bahalinu i na gostovanjima. Kući su osvojili 15 bodova, a vani (uz utakmicu manje) 11 bodova. Čak 3 gostujuće pobjede i tek 1 domaći poraz.

Naprijed je jesen završio sa 6 pobjeda i 4 poraza. Hreljani su 3. najefikasnija ekipa lige, no primali su previše golova. Obrana im je na razini ekipa u donjem dijelu tablice. Naprijed je izuzetno loše krenuo, u prvih 9 kola čak 5 poraza. Na sredini jesenskog dijela očito se ekipa stabilizirala, u posljednjih 6 kola Naprijed ne zna za poraz.  Ubilježeno je 5 pobjeda u završnici prvenstva.

Crikvenica se mučila od prvog kola. Tek 4 pobjede u polusezoni, od toga dvije nad skromnim fenjerašima. Najgore je Crikvenica prošla u Pazinu, gdje je izgubila 2:6. Kući su Crikveničani osvojili 9 bodova. Po dobrom će Crikvenica pamtiti tek gostujuću pobjedu u Otočcu i remi protiv Nehaja. Zanimljivo, tek taj bod protiv Nehaja je jedini osvojeni bod protiv susjeda iz Hrvatskog primorja.  U odnosu na lanjski kraj polusezone, Crikvenica ima 11 bodova manjka.

Među 5 prvoplasiranih su 3 ekipe iz Hrvatskog primorja. U međusobnim ogledima, uvijek zanimljivim susjedskim derbijima, najviše bodova je osvojio Vinodol (3 pobjede i remi), slijedi Borac (1 pobjeda i 3 remija), Nehaj (pobjeda, 2 remija i poraz), Naprijed (pobjeda, 2 remija i poraz). Posljednja je Crikvenica koja je uhvatila tek 1 remi. Ako bi se složila ljestvica, Vinodol ima 10 bodova, Borac 6, Nehaj 5, Naprijed 4, Crikvenica 1.

error: Content is protected !!