FOTO Radit ćemo s Kinezima, pivat i tancat

Započeo je 361. senjski mesopust za kojeg će se u školama učiti kineski, kako bi se izašlo u susret investitorima u vjetroelektrane. Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku…

Vjetrenjača na ručni pogon…

SENJ Meštar Feralić vodit će grad pod Nehajem sve do 5. ožujka. Senjski gradonačelnik Sanjin Rukavina nije imao izbora. Pred Feralićem i maškarama poklenuli su svi prethodnici pa nije bilo druge no povući se elegantno. Kao i druge kolege u Hrvatskom primorju, Rukavina je zamolio da gradsku blagajnu vrate u urednom stanju. Tako je počeo 361. senjski mesopust.

Gradonačelniku s mandatom od dva mjeseca neće biti lako. Danijel Tomljanović Feralić na tren je nudio šećer i mlijeko, na tren „krv i suze“. Prema jednoj verziji, morat će se puno raditi. I to na međunarodnoj suradnji. Poseban naglasak u vladavini dat će na suradnju s Kinezima koji u zaleđu Senju grade vjetropark. S Kinezima će netko morati komunicirati. Gdje je problem? Nema ga. Meštar Feralić uvest će kineski jezik u školske klupe. Kinezima će se izaći u susret u svakom pogledu. Gradonačelnik Feralić obećao je da će Senjani vrtjeti vjetrenjače na ručni pogon kad ne bude vjetra. S druge strane, Feralić je ponudio puno prihvatljiviju opciju. Samo ćemo „pivat i tancat“, nećete morati raditi, poručio je meštar Feralić i zaslužio aplauz.
Senjane su u mesopust uveli VIS Bonaca, plesna skupina Rožice, senjska gradska glazba, Trio Marinero i TS Arija.

error: Content is protected !!