Akcije darivanja krvi sele u Thalassotherapiju

Prve akcije održat će se 11. i 18. ožujka…

CRIKVENICA Nakon deset godina akcije dobrovoljnog darivanja krvi Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica sele iz vatrogasnog doma u Thallasotherapiju. Prve akcije održat će se 11. i 18. ožujka od 8-12 sati. Krv će se davati u dvorani Mirta, a nakon akcije darivatelji će objedovati u Thalassotherapiji. Ravnateljica GDCK Irena Gašparović ističe da će darivatelji u specijalnoj bolnici imati još bolje uvjete za davanje, a čekaju ih i osigurana parkirna mjesta.

GDCK Crikvenica ima 250 aktivnih darivatelja, na svaku akciju odaziva se stotinjak darivatelja, među njima je 25 posto žena.

Ravnateljica Gašparović zahvaljuje crikveničkim vatrogascima na dugogodišnjem gostoprimstvu, a zahvale upućuje i hotelskoj kući Jadrana koja je posljednje četiri godina davala 50 posto popusta na obroke za darivatelje na dan akcija.

GDCK Crikvenica je ove godine domaćin susreta dobrovoljnih darivatelja krvi Primorsko-goranske županije, u organizaciji Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije. Susret će se održati 25. svibnja u Turističkom naselju Kačjak. Očekuje se dolazak 400-500 darivatelja iz cijele Županije koji će se natjecati u više sportskih disciplina.