Bakar je primjer kako se gradi prosperitetna Hrvatska

Vrijedi se boriti za predivnu zemlju Hrvatsku, koliko god neki ignorirali ulaganja i uspjehe te se trudili da sve u Hrvatskoj prikazuju negativno, poručio je gradonačelnik Klarić

BAKAR Grad Bakar je postao gospodarsko središte Hrvatskog primorja, naglasio je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić na svečanoj sjednici Grada Bakra povodom dana grada. Gradonačelnikovom obraćanju prethodio je film o svemu učinjenom u protekloj godini. Film i gradonačelnik podsjetili su na bakarske uspjehe, na 18 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava koje je privukao Grad Bakar te na još 50 milijuna kuna koje su privukli gospodarstvenici s bakarskog područja.
Podsjetilo se, uz sve ostalo, na proširenje Industrijske zone Bakar koje će privući još deset firmi i otvoriti 300 novih radnih mjesta. Vrijednost ovogodišnjih investicija u najveću zonu u Hrvatskoj je 350 milijuna kuna, naglasio je gradonačelnik Bakra dodajući da je uložen veliki trud zaposlenika Grada u sve te projekte. Vrijedi se boriti za predivnu zemlju Hrvatsku, koliko god neki ignorirali ulaganja i uspjehe te se trudili da sve u Hrvatskoj prikazuju negativno, zaključio je gradonačelnik Klarić.

O snazi i značaju Bakra govore i ugledni gosti. Na svečanu sjednicu došli su izaslanik premijera i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik i načelnik Lopara Josip Borić, državni tajnik ministarstva gospodarstva Mario Antonić, saborski zastupnici Marin Škibola, Davor Ivo Stier i Davor Lončar, zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić, predsjednik županijske komore Rijeka HGK Vidoje Vujić, gradonačelnici, načelnici i predstavnici Kraljevice, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Vinodolske općine, Senja, Malog Lošinja, Viškova, Kostrene, Kastva, Raba, Lopara, Brinja, Poličnika, grada prijatelja Pleternice, Velike, Svete Nedjelje…

Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić je svojim govorom izmamio osmijehe i simpatije. Radiš dvije godine, misliš da si nešto napravio, a onda vidiš Klarićev film, komentirao je susjed Čandrlić čestitajući Klariću na energiji i vizijama.

Zamjenik župana Boras Mandić je primijetio da se ljudi u politici znaju umoriti nakon nekoliko mandata, no svaki put kad dođem u Bakar vidim još boljeg gradonačelnika, punog energije, rekao je zamjenik župana.

Ministar Butković je istaknuo da je napredak Bakra impresivan. Butković je dodao da je u tijeku 20 milijardi kuna težak investicijski ciklus Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te naglasio da ga veseli što je županija iz koje dolazi razvila velike infrastrukturne objekte. Svi ćemo otići, završiti naše funkcije, ali svi projekti i sve što smo napravili će ostati. Ministar je naglasio da se mora surađivati na projektima, bez obzira na političke opcije jer nas je premalo da bi se dijelili.

Povodom dana Bakra nagrade su dodijeljene učenicima generacije Rei Babić (OŠ Hreljin), Ivanu Kurtoviću (OŠ Bakar) i Marku Ruskaju (Pomorska škola Bakar). Zahvalnice su zaslužili Pomorska škola Bakar, dječji vrtić Bakar, Boćarski klub Kukuljanovo, Mirjana Dragičević i Marino Roberti. Darivateljima krvi također su zasluženo pripale zahvalnice, a primili su ih: Željko Kukec (125 darivanja), Žarko Žeželić (75), Željko Gal, Stipe Pejkić i Željko Stanić, Miroslav Šimić po 50 darivanja) i Vera Fatović (35). Godišnja nagrada Grada Bakra pripala je ženskoj klapi Hreljin koja je svojim nastupom oplemenila svečanost te košarkaškom klubu Adria Oil Škrljevo. Nagradu Grada Bakra za životno djelo zaslužio je Ivan Nino Načinović za vrijedan doprinos u očuvanju kulturne baštine Grada Bakra.

error: Content is protected !!