(Sr)etno Selce: Red tradicije, red dobrih vijesti iz brodogradnje

Na otvorenju etno festivala (Sr)etno Selce gosti su vidjeli kako se nekad prala roba na perilu, kako se šivalo na staroj mašini te kako se plelo ribarske mreže. Najzanimljivije je ipak bilo porinuće Selaškinje

SELCE Osmi put otvoren je etno festival (Sr)etno Selce. Kao i svaki put, krenulo je mimohodom sudionika, a stiglo se do događaja koji se s pravom može nazvati zvijezdom večeri. U more je porinuta mala barka koju je u pet dana izgradilo 18 djece u sklopu Male škole brodogradnje. Otkriveno je i ime barke koje se biralo na facebook stranici Rivijere Crikvenica. Najviše glasova dobila je Selaškinja. Druga barka u “klasi” malih brodograditelja. Prije nekoliko godina za Ribarski tjedan u Crikvenici djeca su gradila i porinula barku. Porinuća se ne bi posramio niti prekooceanski brod. Selaškinju je krstio vlč. Tomislav Ćurić krstio je barku, a kuma Mirjana Pobor potom je otvorila dječji šampanjac.
Prvi dan eto festivala pokazao je turistima kako se nekad prala roba na perilu, kako se šivalo na staroj mašini te kako se plelo ribarske mreže. Danas, drugog i zaključnog dana festivala, Selčani nude gostima specifičnu mlaću prazne slame i selačko kolo.

Goste manifestacije koju organizira TZ Grada Crikvenice zabavljali su KUD Neven, Joso Butorac, klapa Kamik i Trio Crikvenica.

error: Content is protected !!