Bakarska publika uživala u koncertu ansambla Acoustic Project

Koncert je održan u sklopu Margaretinog leta

BAKAR U sklopu Margaretinog leta u Domu kulture Matija Mažić u Bakru održan je koncert ansambla Acoustic Project. U ime organizatora koncerta, KUU Sklad Bakar i partnera TZ Grada Bakra, nazočnu publiku i izvođače pozdravila je predsjednica KUU Sklad, Dunja Vladislović i istaknula da je koncert za publiku besplatan zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture RH i TZ Grada Bakra.

Glazbenici ansambla Acoustic Project započeli su koncert s kompozicijom Divlji tanac čiji su ritam i zvuk publici nagovijestili uzbudljiv i dinamičan odabir iz repertoara originalne glazbene družine. Program koncerta sadržavao je skladbe: Divlji tanac, Sjećam se Plavog trnaca, Mistični putevi Istre, Drmeš, Za pjesmu volje nemam, Tvoji snovi, Nokturno, U očima led i sjaj, Kamene zvijezde skladatelja Dubravka Palanovića, te Četri lita i četri zime Srdjana Berdovića.

Razvidno je prema naslovima skladbi, ali i ritmom i zvukom, da se ansambl Acoustic Project bavi kreiranjem autorske glazbe u koju su utkani elementi hrvatskoga folklora, a koje voditelj ansambla i skladatelj, Dubravko Palanović uspješno podiže na visoku umjetničku razinu. U njihovoj izvedbi publika je mogla prepoznati karakterističan zvuk i ritam tradicijske hrvatske glazbe sljubljene s elementima jazza i rocka. Ovim originalnim izričajem glazbenici zapravo žele obogatiti svoje izvođačke mogućnosti čiji je temelj ljepota i vrijednost klasične glazbe. Palanovićev skladateljski talent i virtuoznost svakog člana ansambla snažno naglašavaju ljepotu hrvatske tradicijske glazbe koja u ovoj zanimljivoj fuziji raznih glazbenih pravaca postaje suvremena, sofisticirana i živuća baština.

Bakarska publika je uživala u jedinstvenoj izvedbi ansambla kao pravoj čaroliji koja je donijela energiju osvježenja u ljetnoj večeri. Nagradila je glazbenike dugim pljeskom i željom da za kraj ponovno odsviraju skladbu Divlji tanac. Interes bakarske publike za ovakvim umjetničkim programima je sve veći sudeći po broju posjetitelja, ali istovremeno raste i želja za programima visoke estetske vrijednosti i umjetničke izvedbe koje smo svakako našli u koncertu Folklorna fuzija ansambla Acoustic Project, istaknuli su u svom osvrtu na koncert Karmen Zubčić-Mandekić i Dunja Vladislović.

FOTO Miljenko Šegulja

error: Content is protected !!