Bakarski učenici dobili školske ormariće

Ormarići su osvanuli u školi zahvaljujući donaciji INA-e

BAKAR Prelazak iz razredne nastave u predmetnu zna biti prilično težak. Učenici iz sigurnosti jedne učionice sada svakog školskog sata mijenjaju učionice, susreću se s novim prostorom i velikim brojem novih učiteljica i učitelja. Novi predmeti, nova sredina, sve to predstavlja veliki izazov malenim petašima.
OŠ Bakar nije izuzetak, štoviše učenici koji stižu iz područnih škola svakodnevno putuju autobusom u matičnu školu. To podrazumijeva i nošenje teške školske torbe u kojoj se osim školskih knjiga nalaze i kutije za užinu, bojice, flomasteri, knjige za lektiru, kišobrani te sve ono što jednom učeniku može zatrebati tijekom prosječnog školskog dana.  

Kako bi učenicima svakodnevni teret malo olakšali OŠ Bakar je uz donaciju vjernog partnera INA-e i prema ideji ravnatelja Tomislava Uzelca-Šćirana odlučila krenuti u nabavku učeničkih ormarića. Ormariće će učenici zadužiti na početku nastavne godine i oni će im predstavljati njihov vlastiti kutak u kojeg će pohraniti sve ono što im nije potrebno za nastavu, a do sada su nosili u svojim školskim torbama.