Umirovljenicima Bakra 300 kuna božićnice

Uvjet je da nemaju mirovinu iznad 3.200 kuna ili da su stariji od 65 godina

BAKAR Bakarski umirovljenici dobit će božićnicu od 300 kuna. Pravo na božićnicu imaju umirovljenici koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 3.200 kuna, neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) te svi stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na mirovinu. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja, a pravo na dodjelu prigodnog dara (božićnice) nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu financijskih sredstava, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete dužni su dostaviti Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika, dostupan na mrežnim stranicama Grad Bakra i u prizemlju gradske uprave (Primorje 39) te dokaz o visini mirovine (odrezak mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda HZMO-a) ne stariji od dva mjeseca. Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, dužne su dostaviti potvrdu da nisu korisnici prava iz Mirovinskog osiguranja koju izdaje HZMO. Podnositelj koji prvi puta podnosi zahtjev za ostvarivanje prava na prigodan dar za umirovljenike dužan je dostaviti i obostranu presliku osobne iskaznice kao dokaz o prebivalištu.

Prijave se podnose putem web stranice Grada Bakra ili na adresu Grad Bakar, Primorje 39, od danas do 31. prosinca, a božićnica će se isplaćivati tijekom studenoga i prosinca 2022. te siječnja 2023. na tekuće račune umirovljenika, poručuju iz Grada Bakra.

Kao i svake godine, Grad Bakar će povodom nadolazećih blagdana, potrebitim stanovnicima s područja Grada (osobama s invaliditetom i posebnim potrebama, udomljenoj djeci), poslati prigodne poklon bonove kako bi im uljepšao blagdane.

Više informacija o isplati božićnica te obrazac za prijavu možete pronaći na web stranicama Grada Bakra (https://www.bakar.hr/obavijesti-bakar-2/item/1864-isplata-prigodnog-dara-bozicnice-umirovljenicima-grada-bakra), a obrazac u tiskanom obliku možete preuzeti i u prizemlju gradske uprave.