Bakrani na epidemiju odgovorili poučnim šetnjama i oduševili

Bakar je ponudio drugačije Margaretino leto i otkrivajući skrivene kutke i priče bakarskog kraja pogodio u sridu

BAKAR Da nije svako zlo za zlo, dokazali su ovog ljeta TZ Grada Bakra i Grad Bakar otkrivši Bakranima i njihovim prijateljima drugačije “Margaretino leto”. Netko će reći, da nije stigla korona ne bi ni otkrili koliko naš kraj krije zanimljivih priča. Umjesto tradicionalnih, masovnijih manifestacija koje su bile neprihvatljive i neizvedive zbog epidemije korone, Bakar je ponudio interpretacijske šetnje koje su otkrivale skrivene kutke bakarskog kraja. Šetalo se Bakrom, ali i Praputnjakom, Hreljinom, Dolčinom, Ponikvama, Takalama…

Šetnja Dolčinom

Obično se organizatori manifestacija ponose brojkama, zadovoljno ističu da je njihova manifestacija privukla stotine i tisuće ljudi. U Bakru ovog ljeta nije bila važna kvantiteta već kvaliteta. Bakar ne stremi masovnom turizmu, niti je kadra ušetati u takvu utrku. Bakar pričom, poviješću i tradicijom dovodi nekakve drugačije goste kojima vrhunac odmora nisu sunce, more i plaža. Organizatori i domaćini posebno su bili zadovoljni činjenicom što su šetnje bakarskim krajem privukle znatiželjnike iz cijele Primorsko-goranske županije. Od Krka, do opatijskog područja, Rijeke, Gorskog kotara i crikveničko-vinodolske regije. Kriza je nekome postelja za kuknjavu, nekima prilika. Bakar je pokazao da kriza može biti prilika.

Gudački kvartet na Hreljinskoj gradini

“Ovogodišnje “Margaretino leto”, sukladno epidemiološkoj situaciji osmišljeno je na totalno drugačiji način i okrenuli smo se u nekom drugom smjeru. Osmislili smo i organizirali niz događanja intimnijeg karaktera i za manji broj ljudi. Okrenuli smo se prirodi i našoj bogatoj baštini koju smo predstavili kroz četiri interpretacijske šetnje. Šetnje su bile vrlo dobro prihvaćene, kako od lokalnog stanovništva tako i od naših posjetitelja te od medija.
Vrlo smo zadovoljni što smo unatoč ovoj situaciji uspjeli održati čak 13 od 15 planiranih događaja i što su povratne informacije tako pozitivne. Uspješno smo se prilagodili situaciji, što su posjetitelji prepoznali, baš kao i naš trud da im ponudimo smislen, zabavan i edukativan sadržaj te da ih upoznamo ne samo s Bakrom nego i s ljepotama koje skriva bakarski kraj. Sve u svemu, realizacija “Margaretinog leta” je iznad naših očekivanja”, komentirala je neko drugačije “Margaretino leto” direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić Marić.