Besplatni online tečaj: Naučite prepoznati dezinformacije

Otvoreni tečaj medijske pismenosti u ponedjeljak pokreće Centar tehničke kulture Rijeka

CRIKVENICA Na chat aplikacije i društvene mreže ovih dana dobivamo toliko dezinformacija da ih ne stižemo sve
pogledati, a kamoli pročitati. Dezinformacije serviraju i pojedini mediji, a ono što nam se čini zanimljivo dijelimo vjerujući da su istiniti. Medijska pismenost (i savjeti kako se nositi s dezinformacijama) u kriznoj situaciji važnija je no inače.
Centar tehničke kulture Rijeka u ponedjeljak otvara besplatni online tečaj medijske pismenosti “Get Your Facts Straight”. Riječ je o edukaciji za mlade od 13 do 16 godina i njihove roditelje/staratelje/bake i djedove. Mogu se prijaviti polaznici iz cijele Hrvatske. Prijava je moguća preko weba: www.ctk-rijeka.hr
Polaznici će zadatke na stranici rješavati u terminu koji im odgovara i potpuno ga prilagoditi svojim obvezama. Putem zanimljivih primjera, videa, interaktivnih zadataka i kvizova naučit će kako prepoznati dezinformacije, doznati zašto ih se plasira te kako ljudi koji ih stvaraju izvlače korist. I najvažnije, kako se zaštititi pravilnim ponašanjem na društvenim mrežama.
Online tečaj je podijeljen na tri teme. Prve dvije pohađaju odvojeno roditelji i mladi, a treću rade zajedno i na kraju rješavaju kviz. Za sve polaznike je besplatan, ali je potrebna prijava putem obrasca.
Otvoreni tečaj provodi se u sklopu projekta “Get Your Facts Straight” kojemu je cilj rješavanje problema dezinformacija. Financira ga Europska komisija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

error: Content is protected !!