BIS fest u Bakru – poznati izvođači u drugačijem izdanju

Festival “Bakar i serenade” počinje večeras u 21 sat na Žalu ribara. Ideja festivala je prezentacija izvođača u interpretacijama koje im nisu svojstvene

Bakar – Festival “Bakar i serenade” poznatiji kao BIS fest, večeras u 21 sat poziva u Bakar, na Žal ribara. Festival “Bakar i serenade” osmišljen je i organiziran prvi puta 2013. godine. Ideja samog festivala je prezentacija domaćih izvođača u interpretacijama koje im nisu svojstvene. Naime, izvođači koji inače izvode lagane balade, na festivalu izvode pjesme potpuno drugačijega glazbenog izričaja koje su im diktirane od strane organizatora.

Ove godine, prva pjesma koju će izvođači izvesti bit će pjesma iz glazbenog opusa hrvatskog književnika i novinara Ljuba Pavešića Jamba. Dao je izuzetan prilog popularizaciji čakavštine, te su mu mnoge pjesme uglazbljene. Napisao je 18 pjesama za MIK., od kojih je nekoliko njih nagrađeno odlukom publike (Kartulina s Kraljevice,Trsački prošijani, Nebuloza..). Druga pjesma koju će izvođači izvesti na ovogodišnjem BIS festu bit će pjesme s Eurosonga, povodom 30 godina od pobjede grupe Riva na ovom natjecanju s pjesmom “Rock me baby”.

Prilikom ulaska na Žal ribara svatko od posjetitelja dobije tzv. fućkalicu kojom nakon svake interpretacije, publika daje svoju zvučnu ocjenu kako pjesme tako i snalaženja izvođača. Jačina zvuka (proizvedene buke) mjeri se posebnim uređajem za registriranje buke koji na displayu prikazuje uspjeh određene interpretacije.

Program vodi Mario Lipovšek Battifiaca, koji setove pauza i revijalnog dijela BIS-a nadopunjuje svojim skečevima.
Na ovogodišnjem BIS-u nastupaju: Lucija Rajnović, Katja Budimčić, Antonio Krištofić, Tamara Brusić,
Mateo Resman, Damir Kedžo, Voljen Grbac i Martina Majerle.

error: Content is protected !!