VIDEO Blago hrvatskog podmorja doputovalo autobusom u Crikvenicu

Na hrvatskoj premijeri projekta za zaštitu Jadrana i novog turističkog sadržaja predstavljeni su rezultati sofisticiranog ispitivanje kvalitete zraka u Crikvenici. Zaključak? Crikvenica ima briljantan zrak

CRIKVENICA Hrvatsku premijeru projekta za zaštitu Jadranskog mora i njegove bioraznolikosti i novog turističkog sadržaja “Blago jadranskog podmorja” ugostila je Crikvenica. Nakon dvije godine rada na terenu, 23-godišnja Doris Dajić predstavila je u posebno dizajniranom autobusu svoju pokretnu izložbu najatraktivnijih ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava i koralja.

 

 

 

 

Misija izložbe je edukacija javnosti o potrebi zaštite Jadrana. Autorica postave izložbe i brošura je profesorica Tatjana Bakran Petricioli dok je njen suprug Donat podvodnim fotografijama kreirao poseban izgled izložbe. Grad Crikvenica je partner projekta. Podršku projektu pružilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Glavni sponzor je Bosch. Generalna direktorica Boscha za Hrvatsku, Sloveniju i BiH Mirsada Kudrić je istaknula da je Boschu, koji ulaže velika sredstva i trud u zaštitu okoliša, zadovoljstvo podržati zanimljiv ekološki projekt. PMF Sveučilišta u Zagrebu – Biološki odsjek iskoristio je događanje da pokrene akciju “Spasimo plemenitu perisku od izumiranja”. Direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić je izrazila zadovoljstvo što je dobar dio eksponata upravo iz crikveničkog podmorja. Na svečanosti na Trgu Stjepana Radića Grad Crikvenica je predao donaciju od 10 tisuća kuna Prirodoslovno matematičkom fakultetu za akciju “Spasimo plemenitu perisku od izumiranja”.

 

 

 

 

 

Povodom projekta u Crikvenici je predstavljen tehnološki novitet, Air Quality Box. Nakon Berlina i Londona, sofisticirana kutija je u Crikvenici također doživjela hrvatsku premijeru. Nekoliko dana Air Quality Box je “snimao” kvalitetu zraka, a na sklopu su otkriveni rezultati mjerenja kvalitete zraka. Zaključak je: Crikvenica ima briljantan zrak.
U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Nevera i Putokazi.

 

error: Content is protected !!