Bolnica u Kraljevici ljeto 2023. dočekat će kao hotel s pet zvjezdica

Hotel su kupili strani investitori i već se projektira hotel. Kreće i obnova hotela Praha na Oštru

KRALJEVICA Ruglo od bolnice u Kraljevici ljeto 2023. godine dočekat će kao hotel s pet zvjezdica, a na Oštru kreće 30 milijuna kuna vrijedna obnova hotela Praha koji će osvanuti s četiri zvjezdice. Oba objekta obnavljaju strani investitori. Vijest je to s večerašnje online sjednice gradskog vijeća Kraljevice.

Zanimljive najave potaknulo je pitanje vijećnika Sanjina Juričića (HDZ) kojeg je zanimalo ima li kakvih novosti o bivšoj bolnici.
Ima velikih novosti, započeo je gradonačelnik Čandrlić. Nakon dvogodišnjih razgovora, konzultacija, sastanaka s nizom potencijalnih investitora, mogu reći da se priča oko bolnice zaokružila. Bolnica je prodana, još neću reći kome. Svaki tjedan smo u kontaktu, već smo imali sastanak u konzervatorskom odjelu, objasnio je Čandrlić dodajući da je u tijeku izrada projekta za hotel s pet zvjezdica. Obećao sam investitorima iz inozemstva da ćemo izaći u javnost kad bude gotova projektna dokumentacija koja košta milijun kuna. Planirano je da se bolnica sačuvati u gabaritima, s povijesnim vanjskim zidovima, ukoliko statika bude dopuštala. Naime, 30 godina je objekt propadao. Očekujem na ljeto 2023. novi hotel na mjestu bolnice, poručio je Čandrlić.

No, to nije sve, nastavio je gradonačelnik Kraljevice. Za obnovu hotela Praha na Oštru izdana je građevinska dozvola. Četiri milijuna eura uložit će investitor iz Njemačke u hotel s četiri zvjezdice.

U obnovu hotel Praha četiri milijuna eura

Gradonačelnik Čandrlić pokazuje online kako će izgledati novi hotel Praha

error: Content is protected !!