Gradonačelnik Čandrlić: 13 gradskih zaposlenika radi obiman i zahtjevan posao

Svaki put kad čujem da se spominju uhljebi, jasno ću ustati protiv takvog prozivanja, poručio je gradonačelnik Kraljevice hvaleći suradnike

KRALJEVICA Sjednica gradskog vijeća Kraljevice održana je online, uz prisustvo 12 vijećnika. Još koju minutu i potrajala bi tri sata. Na dnevnom redu našlo se čak 18 točaka. Uz najavu gradnje hotela, najzanimljivija točka bila je izvješće gradonačelnika Dalibora Čandrlić o svom radu za drugu polovicu 2020. godine.

Tri sata online sjednice

Čandrlić je podsjetio na niz projekata, poručio da se u Kraljevici zbiva “projektna renesansa” te istaknuo da je u Kraljevici u tijeku investicijski ciklus vrijedan 150 milijuna kuna, što je nevjerojatan doseg za grad koji raspolaže realnim proračunom od 20 milijuna kuna. Naime, projekti su velikim dijelom financirani zahvaljujući vanjskim izvorima, od države, EU sredstava do pomoći Primorsko-goranske županije. U tijeku je 40 do 50 projekata, a netko to treba odraditi, rekao je Čandrlić zahvaljujući na velikom angažmanu zaposlenicima gradske uprave. Radio sam u realnom sektoru i mogu reći da gradski zaposlenici jako puno rade, da stoje iza projekata, da su svaki dan na terenu, na koordinacijama, s izvođačima, nadzorima, konzervatorima… Naši zaposlenici izuzetno su malo plaćeni i moramo ih hvaliti i valorizirati, rekao je Čandrlić dodajući: svaki put kad čujem da se spominju uhljebi, jasno ću ustati protiv takvog prozivanja. Bez njihova angažmana ne bi bilo projekata koje smo pokrenuli. Mali smo grad, s malim proračunom, s malom administracijom i nekolicina ljudi u gradu obavlja obiman i zahtjevan posao, zaključio je gradonačelnik Čandrlić.
Izvješće gradonačelnika podržalo je devetero vijećnika, a suzdržane su ostale tri vijećnice opozicije: Larisa Juretić (GLAS) te Lea Lekan i Sanja Ivetić iz SDP-a.
Dodajmo podatak da Grad Kraljevica ima 13 zaposlenika.

error: Content is protected !!