Borac s novom ekipa cilja gornju polovicu ljestvice

Redove Bakrana napustilo je 11 igrača, a stiglo novih 13 imena

KRASICA Borac danas ulazi u prvenstvo 4. lige Nogometnog središta Rijeka. Na teren će u prvom kolu istrčati neki novi Borac. Prvi protivnik na Krasici je Veli vrh za koji će istrčati dojučerašnji igrač Crikvenice Antanasković. U ljetnom prijelaznom roku otišlo je 11, a stiglo 13 igrača. Velika fluktuacija na Krasici, kad se zbroji zimski prijelazni rok iz Borca je otišlo 17 igrača u pola godine.
– Imamo mladu ekipu, mlađu nego prošle godine, trebat će vremena i strpljenja da se složi ekipa. Želimo biti u gornjoj polovici ljestvice, stabilizirati ekipu, uigrati se, stvoriti homogenu cjelinu. Nemamo ambicija za viši rang ove sezone, no kad se završi ulaganje u infrastrukturu, razmišljat ćemo o novim izazovima. Ostvarili smo suradnju s Grobničanom, ustupili su nam dvojicu juniora izlaznog godišta. Šafareka i Filipovića imat ćemo na raspolaganju do zime, a onda ćemo vidjeti u kojem će smjeru ići suradnja koja je jako dobra za klub i igrače. Nadam se da će suradnja trajati i da ćemo raditi na razvoju mladih igrača. Klub je ove godine koncentriran na infrastrukturu. Cilj je da se Bakar završi, a Krasica se uređuje i dalje. Postavljeni su reflektori, puno se radilo na terenu. Imamo puno bolje uvjete no što smo imali prošle sezone, kaže trener Dean Bolić.

Kako će izgledati sezona, tko će u vrh?
– Mislim da je OŠK napravio dobar posao, dopeljao igrače iz Grobničana koji su igrali višu ligu i još par igrača sa strane. Lokomotiva je dobro odradila prijelazni rok, velika pojačanja su Alilović i Pičuljan. I Halubjan je promijenio roster. I oni će prema vrthu. Znam da je Rovinj dovodio igrače. I oni će sigurno biti u gornjem dijelu. Nepoznanica su Banjole. No, tko će na vrh mogu reći samo utakmice. Već danas prvi izazov. Veli Vrh je doveo dvojicu igrača, definitivno očekujem čvrstu utakmicu. Igramo kući, dat ćemo sve od sebe i pokazati da smo konkurentni, da možemo polučiti dobar rezultat, najavljuje trener Bolić.