ERSTE AD

CIHT potvrdio ugled Crikvenice u svijetu zdravstvenog turizma

Podsjetimo da je na nedavnim Danima hrvatskog turizma Crikvenica izabrana za drugu najbolju destinaciju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

SELCE Crikvenica International Health Tourism konferencija (CIHT) okupila je više od 150 sudionika iz HRVATSKE, Velike Britanije, SAD-a i Indije koji su, zajedno sa predstavnicima Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore, Primorsko-goranske županije, TZ Kvarnera te javnih i privatnih tvrtki iz područja turizma, zdravstva i obrazovanja dali svoj obol razumijevanju ove grane turizma.
Konferencija je započela prezentacijom Vlaste Brozičević koja je podsjetila na 30-godišnji put Termi Selce od skromnih početaka do svjetski prepoznatog brenda. O važnosti izgradnje jedinstvenog brenda destinacije govorio je Doug Lansky, stručnjak za turizam i razvoj destinacije, a svoje predavanje obogatio je primjerima svjetskih turističkih destinacija. Slične zaključke iznio je i Marc Ortmans, strateg za brendiranje: da bi se stvorio postojan brend, treba biti inovativan, ali i razviti povezanost i identifikaciju korisnika s brendom.

Kako Hrvatsku vidi strani gost otkrio je Britanac s adresom u Hrvatskoj Paul Bradbury, direktor Total Media Clustera, a stručna savjetnica u Institutu za turizam Neda Telišman Košuta prikazala je istraživanje Tomas Instituta za turizam o stavovima i izdacima turista u Hrvatskoj.
O ponudi i budućnosti zdravstveno-turističkih usluga na Kvarneru progovorila je dr.sc. Milena Peršić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a perspektivu privatnih institucija iznijeli su dr. sc. Željko Rotim i Ognjen Bagatin. Kako Hrvatska može biti nositelj trendova u medicini pokazao je direktor Poliklinike Oxy mr.sc. Dejan Andrića predavanjem „Hiperbarična oksigenoterapija u kliničkoj praksi Hrvatske i Primorsko-goranske županije“.
Najviše interesa pobudila su predavanja svjetski poznatih stručnjaka iz ustanova koje stoje kao uzor ostalim zdravstvenim ustanovama u svijetu: Rahula Kashyapa, dr.med. iz Mayo klinike te dr.sc. Marija Škugora dr.med. iz klinike u Clevelandu. Zaključak njihovih predavanja bio je jednak: njega pacijenta i rad na postizanju zadovoljstva pacijenta temeljna je nit vodilja njihovih centara.
Važan faktor u razvoju zdravstvenog turizma Hrvatske je i Ministarstvo zdravstva. Pomoćnik ministra Ministarstva zdravstva RH dr.sc. Mate Car iznio je doprinos i planove Ministarstva za daljnji razvoj zdravstvenog turizma.
Na konferenciji se govorilo i o prednosti akreditiranja za zdravstvene ustanove. Elizabeth Ziemba, predsjednica i osnivačica tvrtke Medical Tourism Training smatra da je akreditiranje tek prvi korak u unaprjeđenju kvalitete što u konačnici dovodi do vrhunske zdravstvene usluge za pacijenta. Zašto je važno postaviti standarde kvalitete za destinaciju i kako njima upravljati predstavila je vlasnica kompanije Feel IQM i konzultantica u zdravstvenom turizmu Đurđica Šimičić.
Položaj i ulogu pacijenta u digitalno doba problematizirao je Irving Stackpole, predsjednik tvrtke Stackpole & Associates. Nastavno na tu temu, certificirani web analitičar i stručnjak za Google Analytics Robert Petković govorio je o iskustvima posjetitelja internetske stranice u zdravstvenom turizmu te njihovoj analizi kroz Google Analytics alat.
Kao zahvalu za odanost konferenciji i podršku zdravstvenom turizmu Kvarnera, predavačima Elizabeth Ziembi i Irving Stackpolu dodijeljena je počasna titula ambasadora Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Dodjela nagrade za zdravstveni turizam na Danima hrvatskog turizma

Konferencija je rezultat uspješne suradnje TZ Grada Crikvenice, Thalassotherapije Crikvenica, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera te ove godine po prvi puta – Poliklinike Terme Selce i potvrda je visoke pozicije Crikvenice na karti zdravstvenog turizma. Podsjetimo da je Crikvenica na nedavnim Danima hrvatskog turizma proglašena drugom najboljom destinacijom zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

error: Content is protected !!