Crikvenica putuje u Buje po jesensku titulu

Jadran – Nehaj, Naprijed – Cres, Vinodol – Novigrad, Gospić – Kraljevica, Otočac – Borac

Kažu da je teže sačuvati, no osvojiti titulu. Kažu da je teško izgurati prvenstvo s brojčano tankim kadrom igrača, pogotovo u neizvjesnom vremenu korone, kažu da je teško nadoknaditi izostanke ključnih igrača. I sve su u pravu. No, nogometaši Crikvenice sve te tvrdnje su zgužvali i bacili u koš te bez Alilovića i Vidovića (na kraju i Barca) superiorno koračali trećeligaškim Zapadom. Deset pobjeda i remi protiv Novigrada. I tek jedan poraz, protiv drugoplasiranog Jadrana u Poreču, u ravnopravnoj utakmici koju je riješio udarac s bijele točke. I zato su igrači Crikvenice i trener Lopac zaslužili jesensku titulu. Crikveničani danas putuju u Buje i treba im pobjeda da bi prezimili na vrhu. Naime, Jadran ima utakmicu manje (Novigrad) i pet bodova manje.

Možda Crikveničanima pomognu i Senjani koji danas igraju u Poreču, osokoljeni domaćim remijem protiv Grobničana. Nehaj utakmicom u Poreču neće završiti jesensku sezonu. U utorak igraju zaostalu utakmicu na Krku, a sljedeće subote zaostalu utakmicu protiv Rudara na svom terenu.

Vrlo važne utakmice igraju Naprijed i Vinodol. Pretposljednji Naprijed ima 7 bodova i na svom terenu čeka Cres. Posljednji Vinodol (6 bodova) na svom terenu čeka Novigrad koji je izašao iz korona pauze. I Hreljanima i Novljanima bi bodovi značili zlata u borbi za opstanak. Obje ekipe su se digle u posljednjim utakmicama i moglo bi biti zanimljivo i vatreno na Lonji i Bahalinu.

Četvrtoligaši iz Hrvatskog primorja putuju u Liku. Kraljevica će u Gospiću pokušati nadoknaditi bodove izgubljene porazom na Kantridi protiv Lokomotive u prošlom kolu. Osim toga, momčad trenera Kurolta mora održati priključak s vodećim Medulinom koji bježi bod. Sljedeće subote igra se posljednje jesensko kolo 4. lige NS Rijeka. Kao naručeno, derbi na Oštru za jesensku titulu: Kraljevica – Medulin.
Borac je u Otočcu. Bakrani će pokušati popraviti dojam vrlo skromne jeseni, obzirom na kvalitetu igrača.
Sve utakmice igraju se u 13,30 sati.

error: Content is protected !!