Crikveničanima drugo mjesto na memorijalu Darka Brnjca

U finalu su domaćini poraženi od Primorja 6:9. Nastupilo je osam ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Irske. Najbolji igrač turnira je vaterpolist Crikvenice Enrino Škiljan

Crikvenica – Ovogodišnji četvrti Memorijal Darka Brnjca okupio je osam ekipa (2004. godište i mlađi uz mogućnost korištenja dvojice godinu starijih igrača), a pobjednik je Primorje koje je u finalu svladalo Crikvenicu 9:6. Crikveničani su u grupi osvojili prvo mjesto, no nimalo jednostavno. Domaćini, Opatija i Pula skupili su isti broj bodova, ekipe su poravnate i po gol razlici u međusobnim susretima pa je odlučivala ukupna gol razlika zahvaljujući kojoj je Crikvenica osvojila skupinu. Četvrto mjesto u grupi pripalo je ženskoj ekipi Tribes iz irskog Galwaya pod vodstvom dugogodišnjeg igrača i trenera kostrenskog Jadrana Kristijana Šunjića.

U drugoj grupi ogledali su se Primorje, Palada Njivice, Lošinj i Gorica.

Ernino Škiljan i Darkova supruga Sanja

Polufinale je ponudilo “ljepoticu” turnira. Sastali su se Crikvenica i slovenska Gorica. Fizički dominantni gosti dobro su otvorili utakmicu i poveli 2:0 i 3:1, ali su borbeni Crikveničani pokazali pravi sportski duh, stisnuli kad je pobjeda izgledala nedostižna i preokrenuli na konačnih 4:3. Od drugog polufinala između Primorja i Opatije se više očekivalo, ali su Opatijci ostali lišeni pomoći najboljeg igrača Lucijana Dujmića zbog visoke temperature. To je Primorje iskoristilo i opravdalo ulogu favorita (12:4).

Najbolji vratar turnira je Primorjaš Mauro Dipić, za ovu priliku “posuđen” simpatičnim Irkinjama koje nažalost ipak nisu bile fizički na razini ostalih ekipa iz skupine. Zbog toga je Mauro bio izložen kanonadi protivničkih strijelaca što mu je omogućilo da se istakne atraktivnim obranama, a povremeno se uključivao i u napad gošći tako da se dva puta i upisao u strijelce.

Vilim Kordiš

Najbolji strijelac turnira je Slovenac Aleš Fičur (14 golova). Najbolji igrač turnira je Crikveničan Enrino Škiljan, također strijelac 14 golova, ali uz to imao je i niz odličnih asistencija i osvojenih lopti i gotovo da i nije izlazio iz igre.

“Turnir je još jednom pokazao da Crikvenica ima vaterpolsku sadašnjost i budućnost i da se u ljetnim mjesecima kad se uvjeti rada izjednače za sve klubove razlika između onih koji nemaju zimske bazene i onih koji ih imaju drastično smanjuje”, istaknuo je član kluba i prvi predsjednik kluba Goran Ježić.

Momčad VK Crikvenica

Ljubitelji vaterpola s područja Primorsko-goranske županije sjećaju se prerano preminulog Darka Brnjca kao zaljubljenika u vaterpolo koji je veliki dio svog života posvetio podizanju kvalitete rada u vaterpolu, prvenstveno u mlađim kategorijama. Njegov rad na uspostavi sustava razvoja mlađim kategorija pogotovo je vidljiv danas upravo kroz stalne uspjehe riječkog Primorja u mlađim uzrastima vaterpolista i vaterpolistica. Brnjac je zaslužan i za osnutak VK Crikvenica, što crikvenički vaterpolisti ne zaboravljaju i zato svake godine organiziraju turnir njemu u čast u mlađim uzrasnim kategorijama.

Crikvenica je nastupila u sastavu: Stojčić, Mureta, Gašparović, Galić (1), Knez (9), Sučić (1), Pavlić (1), Novkovski (1), Ratković (3), Domijan, Škiljan (14), Kordiš (5), Car, Klarić Babić, vodili su ih treneri Lončarić i Brozičević.