Crikvenički vaterpolisti u kampu na Kantridi, slijede nastupi u Opatiji i Sloveniji

Kamp je pohodilo osmero mladih crikveničkih vaterpolista

CRIKVENICA Među 29 mladih vaterpolista koji su sudjelovali na vaterpolskom kampu PGŽ za kadete (2008. godište i mlađi) na Bazenima Kantrida je i osmero vaterpolista Crikvenice. Sudjelovali su Lucas Pavlić, Fran Ratković, Damijan Perčinlić, Patrik Turak, Toni Brnić, Mateo Ružić, Ivano Dijanić i Adriano Čugalj. Stručno vodstvo kampa činili su trener Marijan Pichler kao voditelj, Danijel Kancijanić (Opatija), Zoran Klapan (Primorje) i Zoran Brozičević (Crikvenica.)
Kamp je uključivao osnovne tehničke elemente vaterpolskih, ali i plivačkih vještina, s puno trening utakmica, uz korekciju trenera. Tijekom kampa mladi igrači imali su priliku odslušati predavanja sportskog psihologa prof. Anđelka Botice, nutricionistice dr.sc. Gordane Kenđel Jovanović i predstavnika sudačke organizacije Alberta Brale.
Polaznike kampa posjetili su mladi trener i član stručnog stožera talijanskog prvoligaša Brescie Edvin Calderara te legendarni crikvenički vratar Karlo Stipanić.

Na međunarodnom turniru Pešekan 2022. za U-12 kategoriju, koji se igra 15. i 16. siječnja na Kantridi, za VK Opatija 1981 nastupit će i četiri mlada Crikveničana: Matija Paladinić, Dorian Car, Adrian Miličić i Božo Skočilić.
– Izvrsna je to prilika za naše dečke, koji će tako dobiti potrebno iskustvo odigravanja službenih utakmica što je izuzetno važno u njihovom daljnjem vaterpolskom razvoju, komentira trener Crikvenice Brozičević.
Ekipa U-19 Crikvenice 16. i 29. siječnja nastavlja svoj nastup u slovenskom prvenstvu. U prvom terminu Crikveničane čekaju dvije utakmice u Ljubljani (Koper/Gorica i Branik), dok u drugom terminu putuju u Maribor (Ljubljana Slovan i Borac).

error: Content is protected !!