Crikvenički vaterpolisti vratili se na Plivalište

Prije skoka provjerila se kvaliteta mora, očistilo i uredilo dno plivališta te preselilo opremu iz zimske baze

CRIKVENICA Prvi put nakon epidemije korone, crikvenički vaterpolisti trenirali su na svom Gradskom plivalištu. No, prije toga moralo se podosta toga odraditi. Najprije ocijeniti kvalitetu mora. Naime, postojale se sumnje u čistoću. Nastavni zavod za javno zdravstvo dao je zeleno svjetlo, more je ocijenjeno izvrsnim. Vaterpolisti zahvaljuju ŽLU Crikvenica na asistenciji kod provjere kvalitete mora.

Prije skoka u more, očišćeno je i dno Plivališta. Izvađeno je nekoliko automobilskih guma, limenki, boca i jedan reklamni pano. Vaterpolisti se zahvaljuju firmi DSS – obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove, čiji je ronioc nekoliko sati pregledavao dno plivališta. Izgradnja koja u susjedstvu gradi zapadni lukobran bagerom je iskopala materijal iz zapadnog kuta Plivališta. Da bi se počelo trenirati,moralo se prenijeti i uskladištiti oprema, ofarbati golove, očistiti Plivalište.

“Otežavajući faktor u našem radu je nepostojanje adekvatnih klupskih prostorija u kojima bismo mogli uskladištiti našu opremu, održavati sastanke… Zahvaljujemo se Gradu Crikvenici na pomoći obzirom da nam svake godine dopremaju montažnu kućicu koju koristimo za pohranu opreme. Podsjećamo, u tijeku je sudski spor između Grada Crikvenice i CPK (Crikvenički plivački klub) oko betonske kućice na Plivalištu. Žalosno je da mi, koji smo ponikli i odrasli u tom klubu, i potom osnovali Vaterpolo klub Crikvenica, već skoro jedno desetljeće nemamo pristup tim prostorijama iako bismo kao crikvenička udruga sporta na vodi trebali imati potpuno pravo na to”, ističe predsjednik kluba Zoran Brozičević.

Otpad izvađen sa dna plivališta

VK Crikvenica u svom pogonu ima više od 40 mladih vaterpolista u dobi od 7 do 17 godina. Njih 30 ima važeće registracije Hrvatskog vaterpolskog saveza, dok je petnaestak djece pristupilo ove zime, te će i oni uskoro biti registrirani.

“Bilježimo povećan interes mladih za vaterpolo. U zadnje vrijeme čak i djevojčica. U pogonu je i desetak seniora, što uz pedesetak punoljetnih članova s plaćenim godišnjim članarinama čini respektabilnu brojku ljudi koji prate i podržavaju VK Crikvenicu”, kaže Brozičević.

U subotu (27. lipnja) u 18 sati u crikveničkoj gradskoj vijećnici održava se izborna skupština VK Crikvenica. Sadašnjem vodstvu kluba ističe mandat i treba izabrati novo vodstvo koje će predstavljati i voditi crikveničke Konjiće u sljedeće četiri godine.

error: Content is protected !!