Crikvenicu preuzele mlade dame

Crikvenicu preuzele mlade dame

Foto: Grad Crikvenica

Na sjednici gradskog vijeća devetero vijećnika za dječju gradonačelnicu odabralo je Leonu Bondžić, a za predsjednicu dječjeg gradskog vijeća Antoniju Grbčić

CRIKVENICA Tek što je svrgnuo s vlasti crikveničkog gradonačelnika Damira Rukavinu, meštar Bene je doživio istu sudbinu. Crikvenicu, grad prijatelj djece, preuzele su mlade dame.

Sve je bilo legalno. Nakon izbora u osnovnim školama Zvonka Cara i Vladimira Nazora te u Glazbenoj školi, u gradskoj vijećnici u Crikvenici održana je konstituirajuća sjednica dječjeg gradskog vijeća. Sjednicu je vodio predsjednik gradskog vijeća Josip Friš u prisustvu zamjenice gradonačelnika Ivone Matošić Gašparović te pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Jasminke Citković. Sve transparentno i pravedno. Predsjednik vijeća Friš objasnio je djeci detalje glasovanja, obveza i prava te se nakon toga prionulo demokraciji. Predstavilo se devetero dječjih vijećnika: Tara Radanović, Hana Butorac, Mateo Domijan, Antonija Grbčić, Leona Bondžić, Hana Malnar, Žan Roko Domijan, Edis Azirović te Mihael Mihalić. Svatko od kandidata je najavio za što će se zalagati. Ideja nije nedostajalo. Djeca su poželjela više sadržaja za mlade, sudjelovanje u ukrašavanju grada, u smišljanju aktivnosti, postavljanje na trg kamenih klupica, ukidanje članarine za djecu u gradskoj knjižnici od 50 kuna, više eko akcija, dječjih radionica, pseću plažu u Dramlju, bazen te označene biciklističke staze.

Svoje kandidature za dječjeg gradonačelnika na kraju su istaknuli Leona Bondžić, Žan Roko Domijan i Edis Azirović, a kandidature za predsjednike dječjeg vijeća istaknule su Antonija Grbčić i Hana Malnar. Nakon glasovanja, dječja gradonačelnica postala je Leona Bondžić, a predsjednica dječjeg gradskog vijeća Antonija Grbčić, obje učenice sedmog razreda. Pozvane su i na „pravu“ sjednicu gradskog vijeća Crikvenice u ponedjeljak.

error: Content is protected !!