Crveni alarm: Bura će čupati stabla, nestat će struje

DHMZ upozorava na opasno vrijeme koje “podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije

Senj – Na snazi je crveni alarm za kompletnu hrvatsku obalu. Tako i za Hrvatsko primorje. Očekuje se jaka do olujna bura, navečer mjestimice i orkanska bura. Vjetar će dosezati brzinu od 165 do 185 kilometara na sat. Najviše problema očekuje se u Velebitskom kanalu, no oprez je nužan na kompletnom području do Rijeke.

DHMZ upozorava na opasno vrijeme koje “podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima”. Dalje se navodi da je prisutan značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Savjetuje se izbjegavanje putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom, upozorava DHMZ.

Zasad promet teče normalno. Zbog vjetra se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h na autocesti Rijeka – Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica.

DHMZ