Crveni križ darovao 55 božićnih paketa u akciji Solidarnost na djelu

Volonterke i djelatnice GDCK Novi Vinodolski podijelile se božićne pakete za 35 obitelji sa 85 članova i 20 paketa za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

NOVI VINODOLSKI Solidarnost na djelu je tradicionalna sabirna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva namijenjena za najsiromašnije građane. Ovogodišnju, 49. akciju Solidarnost na djelu i ove godine uspješno je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski tijekom listopada i studenog na području Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. U akciji je sudjelovalo 25 volonterki iz dviju lokalnih zajednica.

Prodajom bonova solidarnosti i uplatom na račun prikupljeno je gotovo 16 tisuća kuna. Uključivanjem učenika i nastavnika OŠ Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog dobivena je donacija od 150 kilograma prehrambenih i higijenskih potrepština. Sredstva i materijalna dobra usmjerila su se u božićne i uskršnje pakete.
– Naše volonterke i djelatnice tijekom prosinca obišle su i podijelile božićne pakete za 35 obitelji sa 85 članova i 20 paketa za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Akcija Solidarnost na djelu samo je jedan od načina kojim se želi podsjetiti sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu onima kojima je to najpotrebnije.
Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu akciju i svojim doprinosom pomogli najranjivijim skupinama- bolesnim, nemoćnim i siromašnim građanima sa područja ove dvije lokalne zajednice koje svojim aktivnostima pokriva naš Crveni križ, poručila je ravnateljica GDCK Novi Vinodolski Vesna Đujić.