Dabac: Nehaj će na proljeće biti efikasniji

Na pripremama smo poradili na tome da se pojavljuje što više igrača u završnici, najavljuje trener Senjana proljetni dio prvenstva koji Nehaj otvara na svom terenu sutrašnjim derbijem protiv Crikvenice u 15 sati

SENJ Sutra se otvara proljetni dio prvenstva 3 HNL Zapad. Igra se još osam “redovnih” kola, nakon kojih se liga dijeli u dva dijela. Prvih šest će u borbu za prvaka, a drugih šest u borbu za opstanak. Nehaj ulazi u proljeće s desete pozicije, no ljestvica zaista malo govori, varljiva je. Pretposljednji Rovinj ima isti broj bodova, fenjeraš Pazinka tek bod manje, a šesto mjesto tek je četiri boda daleko. Senjani ulaze u drugi dio prvenstva kao najneefikasnija momčad lige, ali se mogu pohvaliti da su u ligi čvršće tek tri obrane.
Već prvo kolo susjedski derbi. Sutra u 15 sati u Senj stiže Crikvenica. Rezultate će bilježiti novi semafor koji je kupljen dragovoljnim prihodima prijatelja kluba.
“Crikvenica je u komfornijoj situaciji zbog razlike u bodovima. U prvih šest su, imaju sedam bodova više od nas. No, susreti Nehaja i Crikvenice su uvijek derbi, a derbi uvijek nosi neizvjesnost”, kaže trener Nehaja Dario Dabac.
Hoće li Nehaj biti efikasniji na proljeće?
“Najnefikasniji jesmo, zabili smo samo 11 golova. Nije mi utjeha da smo po prilikama morali zabiti 15-20 goolova. Nisam zadovoljan niti s 20 primljenih golova. Bez obzira što smo jedna od najčvršćih obrana u ligi, mislim da smo trebali biti još bolji u obrani. Poradili smo na fazi obrane, a isto tako smo poradili na tome da se pojavljuje što više igrača u završnici. Nismo dopeljali igrače koji mogu garantirati 10-15 golova, ali smo se bavili time da postojeći kadar dignemo. Očekujem da ćemo i dalje primati malo golova, a da će nas se puno više vidjeti u završnici.
Imali smo zaista dobre pripreme. Stvarno nam je vrijeme išlo na ruku, bura nas je zaobišla. Radili smo na stvarima u kojima smo bili slabiji jesenas. Krenuli smo ranije da kroz količinu treninga i utakmica nadoknadimo neke nedostatke koje nosi mladosti i neiskustvo. Mora se znati da mi igramo s mladom ekipom, s osam-devet igrača koji su zaštićeno godište.
Imali smo samo jednog ozlijeđenog igrača, Paića, koji nam se vraća. Pričekat ću povratak kapetana Vukelića. Sad imam veće pravo tražiti nešto više. Nehaj koji će istrčati na proljeće nije ekipa koja će se zadovoljiti prolaznim rezultatom. Pitat će se ovo proljeće puno više nas nego protivnika”, smatra trener Senjana.

Širi igrački kadar

Zimski prijelazni rok donio je novine u kadru. “Htjeli smo ojačati igrački kadar, svjesni činjenice da nismo u mogućnosti previše investirati. Znali smo da imamo probleme s igračima koji pohađaju ozbiljne fakultete i koji imaju obaveze. To su Luka Hodak i vratar Tomljanović. Imali smo sreće što smo dobili Marina Čačića koji može zamijeniti Hodaka i što nam je Orijent izašao u susret i ustupio Igora Hermana, vratara koji dobro zna što je treća liga. Stigao nam je Alen Vuković iz Otočca koji se jesenas nametnuo igrama. Vratio nam se Valentino Tomljanović iz Bunejvca koji može biti član prvih 11 ili 15. Utakmica protiv Crikvenice jesenas je bila moja prva utakmica na klupi Nehaja i ako se usporedi ta utakmica sa sutrašnjom, mora me veseliti širi igrački kadar. Veseli me što vidim igrače Nehaja željne rezultata.