ERSTE AD

Dance Queen stekao status sportskog kluba

Time su plesači službeno postali sportaši, što znači da će članovi dobiti status sportaša u školama i na fakultetima te će se njihovi uspjesi dodatno vrednovati

KRALJEVICA Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice stekao je status sportskog kluba i postao prvi plesni sportski klub umjetničkih i urbanih plesova u Primorsko-goranskoj županiji. Time su plesači Dance Queena službeno postali sportaši. To otvara put do ostvarenja prava i statusa o kojima su plesači iz Kraljevice donedavno mogli samo sanjati. Primjerice, članovi Dance Queena dobit će status sportaša u školama i na fakultetima te će se njihovi uspjesi dodatno vrednovati. Treneri će također dobiti zaštitu. Kako je biti “nigdje”, negdje između kulture i sporta osjetili su treneri u korona krizi. Obzirom da Dance Queen nije bio član Hrvatskog sportskog saveza, treneri nisu imali pravo na naknadu koju su dobivali kolege treneri iz drugih sportova.

Preduvjet za ulazak Dance Queena u ulazak u svijet sporta bila je odluka svjetske sportsko plesne federacije WDSF koja je dopunila nomenklaturu svojih plesnih natjecateljskih disciplina krajem 2019. godine. Lani Break dance, prijedlogom WDSF, a glasanjem Međunarodnog olimpijskog odbora, postaje olimpijski sport, a u sport su uvedeni plesovi: hip-hop, show dance, jazz dance i moderan ples. Slijedom te odluke, Dance Queen je postao član Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Iako Dance Queen počinje funkcionirati kao sportski klub, i dalje će ostati vjeran kulturi, klasičnim plesnim projektima i radu s djecom. U Dance Queenu trenira, natječe se i uživa 250 djece i mladih. Osim u Kraljevici, Dance Queen funkcionira i u Kastvu kroz svoju podružnicu.

error: Content is protected !!